Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Волонтерка Олена Іванченко: «Не зупиняюся заради пам’яті сина, заради майбутньої Перемоги»

Чи можна описати словами материнський біль від втрати сина? Сина, котрий міг би жити, але загинув на війні, якій немає жодного виправдання. Де брати сил, аби знайти в собі життя після смерті власної дитини? Чим гоїти неймовірно глибокі і болючі рани на серці матері? Єдиної відповіді на ці питання не існує. Але є люди, які попри біль і тугу знайшли в собі сили не опустити руки, а продовжили боротьбу за наше майбутнє, за вільну Україну. Допомагаючи іншим, вони рятують себе…

Детальніше...

Вижив єдиний з екіпажу

Історія захисника Чернігова родом із Кіровоградщини

Детальніше...

Кургани. Діагноз «песимізм»?

«Нова газета» регулярно привертає увагу до стану історичних пам’яток в області. У лютому ми розповідали про громадську ініціативу «Хранителі курганів». А нещодавно ми дізналися, що вкрай важливу для збереження давніх «могил» справу на Кіровоградщині вже понад сім років робить підприємство «Археолог». Наш кореспондент зустрівся з його керівником Валентином Собчуком (на фото), який професійно займається пам’яткоохоронною справою від 2010 року.

Детальніше...

Командир бригади ТрО Сергій Колос: Під ногами ворога горітиме земля!

Із 1 січня численні розмови про сили територіальної оборони набули окресленого змісту – набрав чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає завдання і заходи з підготовки та ведення тероборони країни.

Детальніше...

Інна Немирована: Коли мова заходить про писачку, я стаю до непристойного забобонною

Торік переможницею обласної літературної премії імені Євгена Маланюка у номінації «Проза» стала Інна Немирована родом із села Станкувате Вільшанського району. Відзнаку письменниця отримала за роман «Неспокій», що побачив світ 2019 року. Перші кроки на літературній ниві робила як поетеса, нині переважно пише прозу. «Неспокій» став її першою великою книгою. В інтерв’ю «Новій» письменниця розповідає про неї, себе та свою літературну кухню.

Детальніше...