Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Як запікати страви у фользі (продовження)

Автор: Нова Газета

Загортання

Щоб загорнути шматок м’яса чи риби у фольгу герметично, зробіть так: складіть лист фольги вдвічі, викладіть страву на одну половину листа, зверху без натягу вільно накрийте другою половиною, загорніть краї по довгій стороні – вийде герметичний шов, зробіть ще два таких шви по боках. У вас вийде пакет, який потрібно акуратно притиснути навколо продукту, розташованого в ньому.

При нагріванні пакет буде розправлятися, фольга надується, але при цьому герметичність не повинна порушитися. Запікаючи м’ясо або рибу, намагайтеся, щоб фольга щільно прилягала до поверхні продукту при упакуванні. При запіканні овочів, навпаки, залишайте трішки повітря – таким чином, овочі добре пропаряться, але не засмажаться.

Порядок укладання інгредієнтів

Для того, щоб м’ясо краще пропеклось і насичилося ароматами спецій і овочів, зробіть на його поверхні надрізи ножем. Кладіть на дно фольги спочатку овочі, а зверху – м’ясо, натерте спеціями. Так головна страва не пригорить і максимально насититься паром та ароматом овочів.

Готуємо
в «лінивому» режимі

Оскільки фольга не дає випаруватися волозі, значить, допустити пересушування або пригорання продукту майже неможливо. Оптимальна температура в духовці для приготування м’яса у фользі –
170 °С, птиці – 160 °С, риби –
145 °С. При запіканні на відкритому вогні, дочекайтесь, поки вугілля трішки охолоне – так ви зможете запекти у фользі страву, не хвилюючись, що вона пригорить.

Як зробити рум’яну скоринку?

Щоб на м’ясі вийшла рум’яна скориночка, розгорніть фольгу, коли страва майже готова і запікайте ще 5-10 хвилин.

Як дізнатися, що страва готова

М’ясо готове, якщо шви в фользі потемніють і з’явиться характерний аромат смачної страви. Картоплю можна перевірити гострим ножем чи дерев’яною паличкою. Птиця, риба і бринза вважаються готовими, коли фольга надувається.

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА