Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Як вибрати свіжі квіти?

Автор: Нова Газета

На стеблах квітів повинне бути лише зелене листя, його відсутність – ознака того, що квіти несвіжі. У свою чергу, на листках не повинно бути коричневого обрамлення і плям, що свідчать про те, що квіти починають засихати.

 

Важливим свідченням свіжості квітки є її еластичність. Відігніть у бік пелюсток квітки і відпустіть його. Якщо він відразу прийме початкове положення, значить, квітка свіжа.

Чим свіжіша квітка, тим довше вона простоїть, тому краще всього вибирати квіти, бутони яких тільки починають розпускатися. Свіжі бутони того ж кольору, що і квіти, що вже розпустилися – пружні і гладкі. Флористи рекомендують трохи стиснути бутон у ніжки, і якщо він почне ніби поскрипувати, значить, квіти свіжі.

Віддавайте перевагу квітам, у тичинках яких ще немає пилку. Наявність пилку характерно для повністю дозрілих квіток, які простоять недовго.

Важливим параметром визначення свіжості квітів є їх аромат. Чим молодші квіти, тим сильніше їх аромат (порівнювати можна, зрозуміло, тільки квіти одного виду).

Подивіться на зріз рослин. Зріз не повинен бути потемнілим, а його краї – засохлими. Також зверніть увагу на характер самого зрізу: якщо він розпушений – більше води надходило в квітку, що безпосередньо впливає на її свіжість.

Недобросовісні торговці квітами можуть спробувати продати квіти зі зламаними стеблами, скріплюючи їх голками або шпильками.

Щоб перевірити, чи свіжа троянда, потрібно торкнутися її бутона біля основи стебла: якщо він твердий, значить, троянда свіжа. Зверніть увагу на те, щоб у квітки була «сорочка» – крайні зовнішні пелюстки, більш грубі і пом’яті. Стебло троянди повинне бути товстим до самої головки. Багато що залежить і від сорту троянд. Найбільш стійкими є Гран-прі, Осіана, Рафаелло, але чемпіоном в цій категорії, безумовно, є біла троянда Аваланж.

Якщо ви вирішили придбати хризантеми, зверніть увагу на серединку квітів: вона в жодному разі не повинна бути чорною. Подивіться на листя хризантеми, воно повинно бути пружним, мати насичений колір.

Лілії флористи рекомендують вибирати такі, щоб на гілці було багато бутонів. Бутони повинні бути зеленого кольору, жовті вже не розпустяться.

Купуючи гвоздики, також слід звернути увагу на стебло: воно повинне бути жорстким, таким же, як і головка квітки. Взагалі, визначити свіжість гвоздики дуже нескладно: стара квітка відразу виділяється неяскравим кольором і «скуйовдженою» голівкою.

Тюльпани, як правило, живуть дуже недовго, тому вибирати варто лише ті квіти, бутони яких ще не розкрилися. Зверніть увагу на пелюстки: якщо їх верхні кінчики потемніли і трохи підсохли, то такі квіти брати не слід.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА