Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Коли солити, щоб не пересолити

Автор: Євгенія Бербат

У приготуванні страв важливо розрахувати не лише кількість солі, а й час, коли її додавати.

М’ясо. Бульйон соліть за 30 хв. до закінчення приготування.

Порційно нарізане м’ясо приправляйте безпосередньо перед обсмажуванням. Виняток – печінка. Солять її після того, як просмажиться – інакше затвердіє. 

Риба. Щоб зварити юшку, в окріп спочатку покладіть овочі. Коли вони будуть майже готові, додайте порційні шматочки риби і приправи. Рибу обсмажуйте вже посипану спеціями, у тому числі і сіллю.

 

Овочі. Більшість свіжих або заморожених овочів рекомендується класти у підсолений окріп. Проте, під час варіння кукурудзи сіль не додається. Сіллю посипають зварені молоді качани. А страви із бобових і картоплю фрі приправляють у кінці приготування. Дієтичні овочі на пару посоліть, коли вони стануть м’якими.

Крупи. Рис, гречку, пшоно та інші крупи для каші покладіть у підсолений окріп. Суп із будь-якою крупою соліть тільки після того, як вона трохи звариться.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА