Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ДИВОВИЖНА ФРУКТОВА ГІРЧИЦЯ

Автор: Нова Газета

1 кг винограду чорного, 2 яблука, 1 невелика тверда груша, 150 г свіжого імбиру, ½ свіжої айви, 100-150 г горіхів волоських подрібнених, ¼ ч. л. меленої кориці, 2 гвоздики.

 

Гарненько промити фрукти, потім дати їм обсохнути. Пропустити виноград крізь сито, злегка натискаючи на кожну виноградинку, потім помістити масу в глибоку каструлю.

Порізати на невеликі шматочки айву, потім перемішати з протертим виноградом. Усі прянощі необхідно помістити в мішечок з марлі і зав'язати, потім помістити його в каструлю до винограду і айви (витягувати його потрібно буде тоді, коли фрукти зваряться). Фрукти необхідно варити на невеликому вогні протягом півгодини.

Грушу і яблука розрізати на невеликі часточки, після чого додати в каструлю і варити приблизно 25-30 хвилин. Після цього в каструлю необхідно додати імбир і варити суміш до тих пір, поки вона не стане густою. Як тільки мостарда (пікантний соус з фруктів) загусне, його необхідно розлити по банках і варити на водяній бані близько 35 хвилин. Щойно суміш трохи охолоне, подрібнити волоські горіхи і додати в мостарду.

Банки найкраще закривати герметичними кришками і поставити на зберігання в прохолодне місце. Через 30-40 днів мостарду можна буде подавати до столу до м'ясних страв або тостів з білого хліба.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА