Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ЗАМОРОЗКА ОВОЧІВ

Автор: Нова Газета

Доброго дня, редакціє. Хочу поділитися досвідом заморожування болгарського перцю та інших овочів.

 

Спочатку перці необхідно добре вимити, зрізати капелюшок, почистити серцевину і просушити. Перець я морожу порційно, вкладаючи один в один, щоб помістився в один ряд, тоді в морозилку ввійде більше. Взимку фарширую перець з рисом і м'ясом, запах заповнює всю квартиру, але тут є одне але! Перед тим, як готувати заморожений перець, його необхідно кілька хвилин потримати в киплячій воді, він не тільки стане м'яким, але і випустить гіркоту. Для приготування такої страви, як фарширований перець, і не тільки обов'язково потрібні помідори, тому їх я морожу теж. Роблю це я так – помідори тримаю кілька секунд в киплячій воді, знімаю шкірку, ріжу навпіл і збиваю блендером. Виходить справжній томатний сік. Знову-таки розливаю по невеликих (порційно) пластикових пляшечках і заморожую. Натуральний смак помідора не зрівняється ні з яким покупним томатом. Цвітна капуста – її заморожену можна додавати в овочевий суп, рагу або готувати окремо. Перед тим, як морозити, її необхідно добре промити, потримати якийсь час у солоній воді, щоб упевнитися, що в ній немає ніякої «живності». Розібравши на суцвіття, її потрібно гарненько просушити, покласти в кульочки і заморозити.

Марина Яненко,
м. Кропивницький

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА