Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

КВАСИМО ГРУШІ

Автор: Нова Газета

Доброго дня, редакціє. Ще з дитинства пам’ятаю смак бабусиних квашених груш – із погреба, прохолодних і запашних.

 

Можливо, тепер тих сортів груш у садках не збереглося, та й хто сьогодні ці плоди квасить? Але ж чом не спробувати? Груші цього року вродили.

Рецепт перший. Плоди зі щільною м’якоттю та кисло-солодким смаком перебрати, помити. Якщо є житня солома, покласти на дно. Наповнити грушами банки. Приготувати сироп: 10 л води, 170 г цукру, 50 г солі, по 10 г кориці й гвоздики. Закип’ятити і охолодити, перед тим як залити у банки. Поставити у прохолодне місце.

Рецепт другий. Для сиропу на 10 кг груш узяти 300 г цукру, 100 г солі, 200 г житнього борошна, 5 л води. Залити груші в діжці (попередньо на дно – шар пшеничної чи житньої соломи) – і в холодне місце. Смачного!

Марина Володимирівна,
м. Кропивницький

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА