500 г кизилу, 300 г цукру, 1 скл. води.
Кизил засипати цукром, додати воду і варити, поки ягоди не стануть м’якими (шкірка почне відшаровуватися). Періодично знімати піну.
Потім перетерти ягоди крізь сито, щоб видалити кісточки і шкірку. Отримане пюре поставити на вогонь і уварювати мармелад на маленькому вогні протягом години – він повинен добре загуснути. Потім перекласти мармелад в застелену харчовою плівкою форму і залишити до повного застигання. Готовий мармелад нарізати порційними шматочками і обваляти у цукрі.
Тонкощі приготування мармеладу: таким же способом можна приготувати мармелад з малини і журавлини. Якщо ви хочете отримати більш желейну консистенцію мармеладу, візьміть рівну кількість ягід і цукру. Журавлину перетирати крізь сито не потрібно. Мармелад можна зберігати протягом декількох місяців в прохолодному місці.