3 кг баклажанів, 300 г часнику, 3 склянки олії, по 1 пучку петрушки і склянки очищених волоських горіхів, 2 стручки гострого перцю, 5 ст.л. оцту столового, сіль.
Смужками нарізати баклажани, посипати сіллю і залишити на 30 хв., потім промити, обсушити і обсмажити на олії до рум'янцю. Перекрутити в м'ясорубці горіхи з перцем, часником і петрушкою, перемішати з оцтом і олією, додати суміш до смажених баклажанів, перемішати, викласти суміш у стерильні банки, накладаючи її трохи вище плічок банок (далі при приготуванні з баклажанів виділиться сік), прикрити кришками, поставити на деко в холодну духовку, встановити температуру 160 градусів і готувати баклажани 20 хв. після закипання суміші (близько 40 хв). Далі банки закрутити, перевернути догори дном, укутати і так залишити до охолодження.