Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

11 цінних властивостей оцту

Автор: Нова Газета

1. Очистити побутову техніку від накипу

Позбавити посудомийну або пральну машину від накипу, а також почистити і просто освіжити її можна за допомогою декількох склянок яблучного оцту. Увімкніть порожню машину на стандартний режим, а через 3-4 хвилини додайте 2 склянки яблучного оцту.

2. Миючий засіб від старих плям

Змішайте 1 ст. л. засобу для миття посуду, 1 ст. л. білого оцту і 2 склянки теплої води, щоб видалити засохлі плями, в тому числі від вина і кави.

3. Щоб скло в машині не замерзало

Взимку використовувати яблучний або звичайний оцет як засіб, що допоможе запобігти замерзанню вікон в автомобілі. Для цього протріть скло розчином оцту і води 3:1.

4. Від засмічень у водостоці

Для цього насипте в водостік півсклянки харчової соди, залийте її склянкою оцту і такою ж кількістю окропу. Через 20 хвилин проточною водою сполосніть водостік.

5. Ефективний засіб від цвілі

Розпиліть рідину на уражені ділянки і ретельно почистіть поверхню грубою губкою, дайте оцту випаруватися.

6. Екологічний засіб проти мікробів

Від мікробів на кухні позбавить розчин оцту і води, розведений у пропорції 1:1. Змішайте ці інгредієнти і вилийте в ємність з пульверизатором. За допомогою нього можна швидко і просто відмити мікрохвильовку від жиру і плям, а також продезінфікувати обробні дошки.

7. Очистити змішувачі та головку душу від нальоту

Приберіть наліт з головки душу з допомогою розчину води і оцту 1:1. Помістіть в каструлю з розчином душову головку і доведіть до кипіння, а через 5-7 хвилин вимкніть. Дайте рідині охолонути. Прибрати наліт зі змішувачів можна губкою, змоченою в чистій яблучній кислоті.

8. Одяг малюка без бактерій

Знищити бактерії при пранні допоможе склянка яблучного оцту. Додайте рідину в пральну машину, не змішуючи її з порошком. Одяг буде свіжим і знезараженим.

9. Полірування хромованих деталей

Паста з соди і оцту допоможе відполірувати вироби з хрому. Однак не можна використовувати такий розчин для чищення сланцевих, гранітних і мармурових поверхонь.

10. Видалити відкладення з акваріума

Легкий розчин яблучного оцту і води позбавить акваріум від вапняних і сольових відкладень. Протирайте їм стінки акваріума при кожному чищенні. Дайте оцту випаруватися, а потім добре сполосніть ємність проточною водою. Таким же чином можна видалити наліт з деталей краплинної кавоварки.

11. Тримати духовку в чистоті

Розчином води і оцту протріть чисті стінки духовки. Це попередить осідання жиру на поверхні духовки під час готування. Те ж саме можна виконати і з мікрохвильовою піччю.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА