Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Сало про запас

Автор: Нова Газета

Ті, хто вирощує свинку чи кабанчика для себе, знають чимало способів заготівлі м’яса і сала для тривалого зберігання. Найпоширеніший – закладання до морозильної камери. Та, по-перше, не в усіх вона є, а по-друге, іноді і її замало, щоб усе вмістити, бо ще ж і фрукти чекають компотної «долі».

 

Тому нагадуємо перевірений і простий спосіб тривалого зберігання сала. Насамперед продукт після забою свині має впродовж трьох діб визріти. Затим сало розрізають на смуги завширш­ки 10 см. Шматки нарізають на бруски, але не рівні, а з косими краями, у вигляді трапеції, тоді вони щільніше заповнять банки. Щедро натирають сіллю. Зауважимо, що боятися пересолити не варто – сало візьме солі стільки, скільки йому треба – не більше і не менше. Можна присмачити й чорним меленим перцем, подрібненим лавровим листям.

Підготовлений продукт укладають у заздалегідь простерилізовані й ретельно просушені скляні банки, а вільний простір, що залишився зверху, повністю засипають сіллю і закатують металевими кришками.

«Національний продукт» у банках зберігається у погребі чи іншому прохолодному місці до трьох років.

* * *

Найкраще сало для посолу – завтовшки до трьох пальців, пружне на дотик, шкурка має білий або рожевуватий відтінок. Воно не повинно легко проколюватися, але й надто сильний спротив при цьому також не свідчить про високу якість.

Для соління краще використовувати сало зі спини і боків туші.

Сало з шарами м’яса краще коптити або відварити. Якщо посолити традиційним способом, воно або вийде надто жорстким, або ж недовго зберігатиметься.

Якщо сало тонке, його викладають в емальований посуд шарами: перший – шкуркою донизу, другий – догори, третій – униз і т. п.
 Кожен пласт обсипають крупною сіллю, сумішшю чорного перцю горошком і лаврового листя. Першу добу витримують при кімнатній температурі, наступні 3-5 – у прохолодному місці. Зберігають у холодильнику, загорнувши в пергаментний папір.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА