Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

До різдвяного столу

Автор: Нова Газета

Кутя з рису

250 г рису, 100 г родзинок, 100 г мигдалю, цукор, кориця, мак.

Рис промити, залити водою і варити до готовності, не перемішуючи. Відкинути на друшляк і промити кип’яченою холодною водою. Мигдаль та родзинки ошпарити окропом, мигдаль трохи подрібнити. Цукор розвести в невеликому об’ємі води, змішати рис, мигдаль, корицю, родзинки і полити цукровим сиропом.

Голубці
з рисом і грибами

250 г рису, 50 г сухих грибів (або свіжі печериці – 300-500 г), 2 цибулини, сіль, перець – за смаком, капустина (велика).

Запарити рис у великій кількості води (на 1 мірку рису – 2,5 мірки води). Сухі гриби попередньо замочити і відварити; вийняти з відвару і дрібно нарізати. Відвар не виливайте! Цибулю дрібно нарізати і злегка підсмажити. Коли вона стане прозорою, додати гриби. (Якщо ви готуєте зі свіжих печериць, гриби потрібно смажити до того моменту, коли вони почнуть пускати сік). Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити.

Капусту розібрати на листя, запарити, з кожного листка вирізати прожилки. На середину листка покласти начинку і закрутити голубець.

Готові голубці тісно скласти до каструлі із товстим дном, залити грибним відваром так, щоб рідина майже повністю їх покрила (якщо не вистачає грибного відвару, долити окропу), накрити кришкою і поставити в духовку на 1,5 год. При можливості дати їм настоятись.

Смажена риба
із журавлиною

600 г ягід журавлини, 300 г меду, 1 ст. борошна, 2 ст. л. олії, 1 кг карасів, сіль.

Почистити, випатрати і нарізати карасиків. Присолити, обваляти їх у борошні і обсмажити з обох сторін. Злегка пом’яти журавлину, вичавити сік. Змішати його з медом і тушкувати його наполовину. Заправити рибу прямо перед подачею журавлинним соусом і прикрасити ягодами.

Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»

1 великий малосольний оселедець, 6 картоплин середнього розміру, зелень кропу, 2 ч. л. вершкового масла. Для маринаду:  2 ч. л. ніжної гірчиці, 2 ст. л. нерафінованої олії, 1 ст. л. рисового оцту, зелена цибуля, чорний мелений перець.

Однакового розміру бульби відварити в шкірочці до готовності. Коли картопля охолоне, почистити її, зрізати кінчики й розрізати навпіл. Вийняти м’якуш ложечкою, залишаючи краї, щоб картопля не розсипалася.

Кріп подрібнити, половинки картоплі змастити вершковим маслом. Обкачати у подрібненій зелені.

Оселедець почистити, розділити на філе й ретельно помити. Нарізати кубиками.

Змішати олію, гірчицю і оцет, додати чорний перець. У цій суміші замаринувати кубики оселедця.

Через годину-дві додати до риби подрібнену зелену цибулю. Нафарширувати оселедцем картопляні «стаканчики».

Залишилося лише розкласти картоплю на тарілку й прикрасити зеленню, зернами гранату або маслинами.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА