Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Новий Рік по-українськи, або свято Василя та Маланки

Автор: Нова Газета

КУРКА, ЗАПЕЧЕНА
В МАНДАРИНАХ

1 курка, 8 мандаринів, 3 головки часнику, сіль, мелений червоний перець, пекучий червоний перець, хмелі-сунелі, паприка – за смаком.

Промиту курку обсушити паперовим рушником. Зовні й усередині натерти сумішшю спецій і залишити маринуватися на ніч у прохолодному місці. Розрізати мандарини, не очищаючи, половинками, головки часнику так само, не очищаючи, розрізати навпіл. Половинками часнику та мандаринів нафарширувати курку, укласти її на лист, обкласти мандаринами, що залишилися, і часником. Налити на лист води на палець і поставити в духовку, розігріту до 250-270°С. Спочатку потримати при високій температурі 20 хвилин, потім зменшити температуру до 200°С і залишити ще на годину. Поливати курочку водою та соком, що виділився, при необхідності долити воду на лист.

Пиріг «Ноктюрн»

Основа: 150 г сиру, 4 ст. л.олії, 1 яйце,
2 ст. л. цукру, 1,75 скл. борошна, 1,5 ч. л. розпушувача.

Начинка: 3 яйця, 600 г мандаринів, 1 лимон, 100 г масла вершкового, 150 г цукру, 750 г сиру, 225 г сметани, 1 ч. л. розпушувача.

Міксером змішати сир з олією, яйцем, цукром, усипати просіяне борошно з розпушувачем і замісити тісто. Форму змазати маслом, тісто розкатати, викласти у форму, зробити високі бортики і, поки готуємо начинку, поставити в холодильник.

Для начинки білки відокремити від жовтків, збити їх і поставити в холодильник. Лимон помити, натерти на тертці 1 ч. л. цедри і вичавити 1 столову ложку лимонного соку.

Міксером збити розм'якшене вершкове масло, цукор і жовтки. Додати сир, сметану, розпушувач, цедру і сік лимона, усе добре перемішати. Мандарини почистити від шкірки і плівок, покласти в начинку половину часточок. Ложкою вмішати збиті білки. Усе ще раз дуже добре перемішати.

Дістати з холодильника форму з тістом, викласти сирну масу, зверху заглиблити мандаринові часточки, що залишилися, і випікати пиріг у розігрітій до 180° С духовці протягом години. Якщо верх занадто зарум'яниться, закрити його фольгою. Пирогу дати охолонути і тільки після цього подати на стіл.

ВЕРЕЩАКА

400 г свинячих ребер, 200 г хліба «Український», 50 г сала, 2 середні цибулини, сіль, чорний мелений перець, буряковий квас.

Інгредієнти для бурякового квасу: 0,5 кг очищеного буряка, 1 л охолодженої кип'яченої води.

Квас приготувати заздалегідь. Буряк нарізати і залити водою, поставити на п'ять днів у тепле місце настоюватися до появи кислуватого присмаку.

Ребра посолити, поперчити (за смаком) і обсмажити у глибокій сковороді до утворення золотавої скоринки, додати 500 г бурякового квасу, поставити у духовку на 30 хвилин. Нарізати хліб дрібними кубиками, помістити його в сковороду, де тушкується м'ясо, і залишити у духовці ще на п'ять хвилин. Наприкінці у верещаку додати здрібнені та обсмажені цибулю і сало. Готову страву перед подачею на стіл вийняти із духовки і прикрасити зеленню.

КОРЕЙКА, ФАРШИРОВАНА СИРОМ та ГОРІХАМИ

250 г свинячої корейки, 40 г сиру твердого, 15 г майонезу, 10 г волоських горіхів, 2 г часнику, кріп, 60 мл вершків, 15 мл коньяку, сіль – за смаком, 10 г смаженої цибулі, 30 мл олії, 50 г смажених печериць, перець – за смаком.

Свинячу корейку зачистити від зайвого жиру, зробити надріз у вигляді кишеньки, зафарширувати. Для фаршу: сир твердий потерти на дрібній тертці, додати дроблений волоський горіх, часник, майонез, дрібно нарубану зелень кропу.

З'єднати надріз зубочисткою, обсмажити корейку на соняшниковій олії, довести до готовності в духовці.

На тарілку викласти готову свинячу корейку, прикрасити  болгарським перцем, зеленню кропу, цибулею-пореєм. Полити соусом.

До цієї страви можна подати грибний соус: вершки довести до кипіння, додати коньяк, смажені печериці з цибулею, довести соус до загустіння.

Салат а-ля морський

1 баночка будь-яких консервів – тунець, горбуша, сайра,
6 шт. крабових паличок, півбаночки кукурудзи, 1 плавлений сирок, 4 шт. відварених яєць, половина цибулини або трохи зеленої цибулі, 1 пачка майонезу (200 грамів).

Консерви розім'яти виделкою. Крабові палички і цибулину дрібно порізати. Сирок натерти на тертку, яйця поділити на білки і жовтки, розім'яти виделкою.

Укласти салат шарами: 1-й консерви, 2-й цибулю, 3-й майонез, 4-й сир, 5-й кукурудза, 6-й майонез, 7-й крабові палички, 8-й майонез, 9-й білок + майонез + жовток.

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА