Доброго дня, редакціє. Хочу поділитися рецептом домашніх цукерок «Метеорит», які я роблю своїм дітям. Це і смачно, і корисно, не порівняти із промисловими.
500 г волоських горіхів, одна чайна ложечка з гіркою масла вершкового, п'ять столових ложок цукру, три штуки печива, шість столових ложок меду, 2 плитки шоколаду.
Волоські горіхи порубати таким чином, щоб залишилися невеликі шматочки. Це можна зробити, поклавши горішки в пакет і пройтися по ньому качалкою. Або просто порубати ножем. А також можна потовкти їх у ступці.
Мед, цукор і вершкове масло прокип'ятити на малому вогні. Цукор повинен повністю розчинитися.
Печиво перетерти в крихту. Додати в медову суміш і перемішати. Потім додати горіхи і ще раз все перемішати.
Руки змастити олією і скачати з отриманої цукеркової суміші кульки розміром з волоський горіх.
Шоколад розтопити на водяній бані. Готові кульки вмочати в шоколад. Потім відправити домашні цукерки «Метеорит» в холодильник для застигання рівно на добу.
Через добу цукерки готові.
Марина Кисла,
м. Кропивницький