Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ПЕЧИВО З КВАСОЛІ

Автор: Нова Газета

Салати і супи з квасолі, я впевнений, пробували багато хто, а ось печиво з квасолі – не всі. Я пропоную виправити це прикре непорозуміння і приготувати смачне і просте печиво на основі квасолі і яблук з додаванням горіхів.

Інгредієнти на 4 порції: 150 г сирої білої квасолі, 1 зелене яблуко, 1 яйце, 150 г сиру 9%, 160 г борошна, 100 г цукру, 30 г кукурудзяного крохмалю, 5 г розпушувача для тіста, 8 г ванільного цукру, 75 г волоських горіхів, 2 г соди, 2 г солі.

Квасолю замочуємо на 2 години в гарячій воді, додавши соду. Воду зливаємо і промиваємо холодною водою. Квасолю відварюємо протягом 30 хвилин, воду зливаємо.

Духовку розігріваємо до 160 градусів. Яблука розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину. Загортаємо половинки яблук в фольгу і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Потім за допомогою чайної ложки відокремлюємо м'якоть яблука від шкірки, яка нам не знадобиться.

Обсмажені волоські горіхи подрібнюємо, сир перетираємо через сито. Відварену до готовності квасолю викладаємо в чашу блендера, додаємо яблука, сир, яйце, цукор, ванільний цукор. Перебиваємо до однорідного стану, замішуючи таким чином тісто.

В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач, сіль і ¾ від маси волоських горіхів і добре перемішуємо.

Змішуємо квасоляно-сирну суміш з сумішшю з сухих інгредієнтів. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Застеляємо деко пергаментом і за допомогою змоченої у воді ложки викладаємо тісто на пергамент. Зверху присипаємо горіхами. Відправляємо в духовку на 15 хвилин.

Микола Григорович,
м. Кропивницький

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА