Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ГАРБУЗОВА ЗАПІКАНКА ІЗ СИРОМ ТА ЯБЛУКАМИ

Автор: Нова Газета

1 кг гарбуза, 100 г манки, 0,5 кг сиру, 6-8 яблук, 2 яйця, панірувальні сухарі, 4-6 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру,
2 ст. л. кориці, сік половини лимона.

 

Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками, відварити до готовності і злити воду. Всипати половину цукру, манну крупу і, змішавши за допомогою блендера, накрити кришкою – хай постоїть хвилин 20, щоб набухла манка. Після цього додати 1 яйце, ваніль і 3 ст. л. сухарів. Яблука почистити, нарізати великими скибочками і скропити лимонним соком, прогріти на сковорідці до легкої м’якості. Друге яйце розділити на білок і жовток, білок збити у стійку піну, а жовток розтерти з сиром і цукром, що залишився. Потім змішати сирну масу з білком. Форму для запікання змастити вершковим маслом, посипати сухарями, викласти гарбузову масу рівним шаром, посипати корицею, розкласти яблука, знову притрусити корицею, зверху – шар сирної маси. Випікати в розігрітій до 200°C духовці близько півгодини.

Якщо буде занадто швидко рум’янитися верх, накрийте фольгою.

Перед подачею на стіл запіканка повинна повністю охолонути.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА