Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ГРИБНІ КОШИЧКИ

Автор: Нова Газета

6 великих картоплин, 100–150 г печериць, 1 велика цибулина, 100-150 мл пісного майонезу, 2 ст. л. соєвого соусу, щіпка меленого мускатного горіха, трохи кропу або іншої зелені за власним уподобанням, сіль та перець – за смаком.

 

Картоплю ретельно вимити, скласти в каструлю і варити до готовності. Тим часом готуємо начинку.

Цибулю нарізати кубиками, висипати на розігріту сковороду з олією. Додати подрібнені гриби і, періо­дично помішуючи, тушкувати. Посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом і ретельно перемішати.

З відвареної й остудженої картоплі акуратно зрізати вершечки – «кришечки», з більшої частини («кошика») чайною ложечкою обережно вийняти середину, подрібнити її і змішати з грибами та цибулею, додати 3–4 ложки пісного майонезу, посолити і ретельно перемішати. Наповнити «кошики» цією начинкою. Для заправки кілька ложок майонезу змішати з 2 ст. л. соєвого соусу, підсипати щіпку меленого мускатного горіха і дрібно нарізати зелень. Полити начинені картоплини, закрити їх «кришечками» і поставити в духовку на 30–40 хвилин, запікати при температурі 180ºС. Страва подається як основна і обов’язково гарячою. Для оздоблення можна скористатися зеленню петрушки або помідорами.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА