Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Готуємо синенькі

Автор: Євгенія Бербат

Кілька оригінальних і небанальних рецептів із банальних баклажанів

 

 

 Фаршировані



Баклажани розрізати на дві половини, вичистити ложкою насіння. Окремо приготувати овочевий фарш. Для цього у розігрітій олії обсмажити нарізану цибулю, моркву, свіжі помідори, зелень, часник. Фаршем начинити баклажани, викласти на сковорідку, додати трохи води і тушкувати на повільному вогні до готовності...


По-корейськи



Буде потрібно: баклажани – 1 кг, перець червоний і гіркий стручковий – по 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 голівка, зелень кропу – 10 г, часник – 1 зубчик, сіль – 1 ч. ложка, олія – 1 ст. ложка, есенція оцтова – 1 ч. ложка.
Баклажани зварити до готовності, порізати кубиками. Додати червоний перець і цибулю, порізані тоненькими півкільцями, стручковий гіркий перець, кріп, часник. Суміш посолити, додати олію з оцтом за смаком. Дати постояти 40-50 хвилин.



Шпиговані



Баклажани вимити, відрізати хвостики. Дрібну сіль змішати з чорним перцем, можна додати прянощів, але небагато. Часник очистити і розрізати уздовж на
2-3 частини. Обваляти часник в солі з перцем і нашпигувати баклажан до упору. Можна начинити ще й морквою. Чим більше часнику, тим смачніше. Баклажани укласти вертикально в каструльку, полити маслиновою або соняшниковою олією так, щоб на дні були 2 сантиметри олії. Готувати 2-2,5 години на повільному вогні, під кришкою. Під час варіння треба зачерпувати знизу олію і поливати баклажани. Подавати можна з гарніром і без, гарячими і холодними.



Із м’ясом у горщику



700 г свинини або яловичини, 700 г картоплі, 600 г баклажанів, 200 г цибулі, 200 г моркви, 100 г твердого сиру,
100 г сметани, майоран, базилік, паприка, чорний перець, сіль – за смаком, вершкове і соняшникове масло – для смаження, 400 г м’ясного бульйону або води.
Баклажани нарізати кубиками, посолити, дати постояти в солі 10-20 хв. Нарізати картоплю великими кубиками, обсмажити на вершковому маслі та олії (1:1), у кінці смаження додати цибулю. Нарізати кубиками м’ясо, окремо обсмажити, як і баклажани. Викласти шарами в горщики: картопля з цибулею, нарізана морква, м’ясо, баклажани. Присипати спеціями, повторити шари. Залити бульйоном або водою. Натерти сир, змішати його із сметаною і зробити останній шар. Накрити кришкою і поставити в духовку (180-220°С) на 25-35 хв.


Із горіхами по-грузинськи


3 баклажани, 0,5 склянки волоських горіхів, 2-3 зубчики часнику, петрушка або кинза, сіль, олія.
Баклажани вимити, нарізати тонкими скибочками уздовж, посипати сіллю і залишити на 20 хвилин. Потім промити і обсушити. Обсмажити баклажани на олії з обох боків. Горіхи подрібнити в блендері разом з часником і петрушкою (петрушку заздалегідь нарізати, часник – подрібнити) На скибочку баклажана викладати горіхову начинку і скрутити в рулет.



Помідори, фаршировані баклажанами



Потрібно: помідори – 1 кг, баклажани – 300 г, цибуля – 3 голівки, яйця – 4 шт., сир – 200 г, маслинова олія – 4 ст. л., часник – 2-3 часточки, сіль, перець.
Помиті баклажани обсушити серветкою, змастити соняшниковою олією і запекти в духовці. Готові баклажани натерти на терці. Відібрати однакові помідори, зрізати верхівки і видалити серцевину з насінням. У широкій каструлі розігріти маслинову олію. Покласти в неї подрібнену на терці цибулю, м’якоть помідорів, товчений часник і подрібнені баклажани. Суміш посолити, заправити чорним перцем і варити до загусання, після чого каструлю зняти з вогню, суміш охолодити і додати збиті яйця.
Підготовлені помідори укласти на змащене маслиновою олією деко, заповнити фаршем, змастити соняшниковою олією і запекти в духовці.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА