Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Заготуємо на зиму кетчуп

Автор: Євгенія Бербат

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Томатний

18 помідорів, 12 ст. л. цукру, 2 скл. оцту, 3 ст. л. гірчичного порошку, 6-8 зубчиків часнику, сіль і перець – за смаком, 6 ст. л. томатної пасти, перець чилі – 1 великий або 3 маленьких.
Помідори очищаємо від насіння – можна крізь друшляк, заразом і шкірка знімається. До речі, якщо помідори заздалегідь ошпарити, шкірка зніметься дуже легко. Цукор і оцет змішуємо, доводимо до кипіння. Кладемо в маринад помідори, додаємо гірчичний порошок, часник, сіль, перець за смаком, томатну пасту і перець чилі.
Варимо на повільному вогні, поки помідори не стануть м’якими, а це близько 15 хвилин. Потім масу збиваємо міксером до однорідної маси і розливаємо в банки. Закручуємо кришками і відправляємо під ковдру охолоняти.

Із зелених помідорів

По 6 зелених помідорів і перців, 1 ст. л. солі, 200 г цукру, 1/2 ч. л. оцту.
Готувати краще звечора. Зелені помідори дрібно ріжемо, солимо і перемішуємо. Потім заливаємо холодною водою (щоб покрила помідори) і залишаємо на ніч. На ранок воду зливаємо, заливаємо чистою і варимо 10 хвилин. Воду зливаємо і додаємо цукор і оцет.
За півгодини до закінчення приготування кладемо перець і варимо на слабкому вогні, часто помішуючи.
У гарячому вигляді розкладаємо у чисті банки і закручуємо кришками.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА