250 мл жирних вершків (30%), 500 мл молока, 5 яєць, 100 г цукрової пудри, ванілін.
Відокремити жовтки від білків. Змішати жовтки з цукром і щіпкою ваніліну, добре розтерти, щоб вийшла однорідна маса.
Скип'ятити молоко і поступово влити його до яєчно-цукрової суміші, постійно помішуючи, щоб жовтки не згорнулися. Спочатку влити 2 столових ложок молока, потім ще трохи, коли залишиться половина всього обсягу молока, можна вилити його, не хвилюючись про долю жовтків.
Варити молочну суміш на дуже повільному вогні близько 2-3 хвилин, поки вона не загусне і не стане схожа на рідку сметану. У жодному разі не доводити до кипіння, інакше жовтки зваряться. Залишити суміш остигати до кімнатної температури, а потім прибрати у холодильник.
Остудити вершки і збити їх у міксері до стійких піків. З'єднати вершки з молочно-яєчною масою і ретельно перемішати.
Викласти масу у форму й помістити її в морозильник.
У перші півтори години перемішувати вміст форми міксером кожні 20 хвилин. Після цього залишити морозиво на холоді ще на 3 години, повторюючи процес перемішування щогодини.