200 г вершкового масла, дрібка солі, 3 скл. борошна, 1 склянка кефіру, 1 ч. л. розпушувача, ваніль або ванільний цукор, для начинки: 500 г вишні без кісточок, півсклянки цукру
Для тіста просіяти борошно в миску, всипати сіль, розпушувач, перемішати, додати масло, перетерти його з борошном, потім влити кефір і замісити м'яке тісто. Якщо відчуєте, що борошна мало, додайте ще трохи.
Тісто розкачати в тонкий пласт, товщиною 3 мм. Розрізати на смужки завдовжки 20-30 см і завширшки 7-8 см.
Викласти на середину кожної смужки вишню в ряд, посипати цукром і защипити в ковбаску.
Укласти начинені вишнею ковбаски спіраллю в форму і випікати при 200 градусах до рум'яного кольору приблизно 30-40 хвилин.
Пиріг вийняти з форми, посипати цукровою пудрою.