Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ПІСНИЙ БОРЩ ІЗ ГРИБАМИ ТА ЧОРНОСЛИВОМ

Автор: Нова Газета

10 г сушених білих грибів, 100 г буряка, 1,5 ст. л. олії, 1 ч. л. оцту 3%, 1 ст. л. томатної пасти, 1/2 морквини, 1/2 кореня петрушки, ріпчаста цибуля, 150 г білокачанної капусти, 60 г чорнослива без кісточки, 1 ч. л. цукру.

 

Гриби залити водою й залишити на 3-4 години. Буряк нарізати соломкою, злегка обсмажити на частині олії, додати оцет, томатну пасту, цукор, трохи води і тушкувати до готовності буряка.

Моркву та цибулю нарізати соломкою й обсмажити на олії, що залишилася. Грибний настій процідити, влити 4 склянки води, додати нарізані соломкою гриби, довести до кипіння. Покласти нарізану кубиками картоплю, нашатковану соломкою капусту, варити 10 хвилин.

Додати розпарений чорнослив, буряк, дрібно нарізаний корінь петрушки й пасеровані овочі. Варити ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності посолити, додати перець горошком і мелений чорний перець. При подачі посипати зеленню.

Подавати борщ із пісними пиріжками з капустою.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА