Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

На достаток

Автор: Євгенія Бербат

Новорічний стіл без м’яса? Це неможливо! Адже гарячі м’ясні страви завжди символізували благополуччя і достаток. Рецепти з нашої підбірки допоможуть створити святковий настрій.

 

Яловичина на цибулі

 

2 кг м’якоті яловичини, 5 ріпчастих цибулин, 2 лаврових листка.

Для маринаду: 3 ст. л. маслинової олії, 2 ст. л. гірчиці, 1 ст. л. кетчупу, сіль, порошок коріандру і солодкої паприки, зерна чорного духмяного перцю (роздавлені у ступці).

Приготувати маринад, змішавши усі інгредієнти. М’ясо помити, обсушити, добре натерти маринадом і залишити на 3-4 години, а краще на ніч у холодильнику.

Цибулю нарізати півкільцями, викласти у форму для запікання. Замаринований шматок м’яса обсмажити на сковороді з усіх боків до золотистої кірочки. Викласти м’ясо на цибулю, форму закрити кришкою і поставити в духовку. Якщо форма скляна, духовка має бути холодною, поступово нагріватися до 200°С, через 30 хвилин зменшити температуру до 180°С і запікати м’ясо протягом 2 годин.

 

Крученики зі свинини

 

500 г свинячої вирізки, 400 г шампіньйонів, цибулина, 2-3 ст. л. борошна і олії, сіль, спеції і м’ясний бульйон – за смаком.

Свиняче філе помити, порізати на шматки завтовшки 1 см, добре відбити, посолити і поперчити.

Цибулю почистити, обсмажити на олії до прозорості. Додати дрібно нарізані шампіньйони, трохи спецій, посолити і смажити ще 10 хвилин. Відкласти декілька столових ложок грибів.

У середину кожної відбивної покласти грибну начинку, згорнути рулетиком і скріпити зубочистками. Кожен рулетик обваляти в борошні і обсмажити на олії до золотистого кольору. Скласти крученики в каструлю, перекладаючи грибами, що залишилися, залити м’ясним бульйоном, щоб він трохи покривав крученики, посолити і приправити. Тушкувати під кришкою на повільному вогні близько 40 хвилин.

 

Фаршировані гриби по-грецьки

 

12 великих шампіньйонів, 1 ст. л. маслинової олії, 1-2 помідори, порізані кубиками, 1/4 чашки нарізаних кільцями стиглих оливок без кісточок, 2 ст. л. дрібних висушених хлібних крихт, 2 скл. подрібненого сиру фета, 2 подрібнених зубчиків часнику, 1/2 ч. л. сухої орегано, сіль, мелений чорний перець.

Розігріти духовку до 220°C. Деко змастити олією і відставити. Акуратно відокремити у грибів ніжки. Шапку кожного гриба змастити маслиновою олією, викласти на деко відкритою частиною вгору і поставити в розігріту духовку на 5 хв. Вийнявши з духовки, розкласти гриби на паперовому рушнику відкритою частиною вниз, для того, щоб стекла рідина, що утворилася. Поки гриби «відпочивають», приготувати начинку. У мисці середньої величини змішати подрібнені помідори, оливки, хлібні крихти, сир фета, часник, орегано, сіль і перець. Чайною ложкою акуратно розкласти суміш, що вийшла, всередину грибних шапок, сформувавши невелику гірку, але так, щоб овочі не висипалися назовні. Рівномірно розкласти фаршировані гриби на змащене олією деко і запікати протягом 10 хв. Подавати на стіл теплим.

 

Свинина з грибами у тісті

 

1 кг свинячої вирізки, 500 г шампіньйонів, цибулина, 450 г листкового дріжджового тіста, сіль, перець, прянощі – за смаком, 4 ст. л. олії, молоко для змащування.

Гриби і цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді з 2 ст. л. олії, додати сіль і перець. Охолодити. Листкове тісто розморозити і розкачати. Рівномірно розподілити грибну суміш на поверхні тіста. М’ясо обмазати спеціями, сіллю і олією, що залишилася. Загорнути свинину у пласт листкового тіста.Змастити тісто молоком і викласти швом униз на деко, застелене папером для випікання. Запікати у розігрітій до 180°С духовці близько години. Подавати гарячим.

 

«Королівський кролик»

 

Невеликого розміру кролик, 50 г борошна, 2 ч. л. перцю, 3 морквини, 300 г стручкової квасолі; 1 ч. л. солі, 6 картоплин, 0,5 л сухого білого вина, зелена цибуля, 10 г чебрецю, молодий часник, 1 л курячого бульйону, петрушка, селера.

Кролика нарізати на частини невеликого розміру. Кожен шматочок слід замаринувати, обмазавши перцем, сіллю, цибулею, часником. Залити м’ясо білим вином, після чого залишити на якийсь час у спокої. Через годину-півтори кожен шматок обсмажити на сковороді, перед цим обвалявши у борошні. Підготовлене м’ясо скласти в посуд для запікання, туди ж додати моркву, картоплю, стручки квасолі, цибулю, чебрець, зелень, зверху викласти картоплю. Влити бульйон, додати за смаком перець і сіль. Запікати в духовці 40 хвилин.

 

Палтус по-новорічному

 

Стейки палтуса, майонез, сіль, перець, маслинова олія, 40 г твердого сиру, зелена цибуля, помідор.

У форму для запікання (застелену фольгою і змащену олією) викласти стейки, посолити, поперчити і полити майонезом. Окремо приготувати суміш із зеленої цибулі, маслинової олії та подрібненого помідора і викласти її на рибу. Усе це посипати натертим на тертці сиром. Накрити фольгою і поставити у заздалегідь розігріту в межах 200°С духовку на 20 хвилин. Через 20 хв. фольгу зняти і запікати рибу ще упродовж 10 хв. Потім перекласти на красиве блюдо і подати до столу.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА