Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Солодке життя без шкоди фігурі

Автор: Євгенія Бербат

Пиріг для тих, хто худне

 

Змішати 0,5 кг знежиреного сиру, 3 ст. л. манної крупи, 1 ст. л. крохмалю, 2 ст. л. цукру і 3 яєчні жовтки.  Білки з дрібкою солі збити до стану повітряної піни, після чого акуратно ввести їх у сирну масу. Консервовані абрикоси або персики порізати невеликими шматочками. Ретельно змастити форму для запікання маслом, заповнити її сирним тістом і посипати нарізаними фруктами. Випікати близько півгодини при температурі 180°C. До столу подавати гарячим, щедро посипавши цукровою пудрою і меленою корицею.

 

Сирна класика

 

Протерти через сито 500 г знежиреного сиру, додати трохи сметани за смаком, щоб надати масі легкості. Ввести 2 сирих жовтки, розтертих із цукром, 4 ст. л. розтопленого вершкового масла і 2 ст. л. манної крупи. Присмачити масу дрібкою солі і ваніліну. У кінці покласти два міцно збитих із сіллю білка і замісити тісто. Форму для запікання змастити маслом, посипати панірувальними сухарями і вилити половину сирної маси. Зверху викласти тонкі яблучні часточки і накрити їх другою половиною тіста. Густо змастити запіканку сметаною і випікати у розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин.

 

Печиво для оздоровлення

 

У чаші блендера змішати 2 курячих яйця, 4 ст. л. меду, 1/2 скл. борошна, 30 мл рому, трохи меленої кориці і перетворити усе це на однорідну масу. Потім висипати в неї 2 скл. вівсяних пластівців, 50 г подрібненого мигдалю, 150 г сушених вишень і цедру апельсина. Знову ретельно перемішати тісто, сформувати з нього однакові кульки і, трохи притискаючи згори, «висадити» їх на застелене пекарським папером деко. Печиво витримати в духовці 10-15 хв. при температурі 200°C, поки воно не підрум’яниться.

 

Яблучка, що п’янять

 

У 4 великих твердих яблук вирізати гострим ножем серцевину, немагаючись не прорізати їх наскрізь. У невеликій мисці змішати 4 ст. л. коричневого цукру і 1/4 ч. л. меленої кориці. Засипати по 1 ст. л. цієї суміші всередину кожного яблука. Потім обережно влити всередину і навколо яблук біле сухе вино, щільно обгорнути фольгою і перекласти на невелике деко. Поставити в духовку приблизно на годину при температурі 180°C.

 

Гарбузова запіканка

 

4 сирих яєчних білки збити з 1/2 скл. цукру і дрібкою солі, жовтки, що залишилися, – з такою ж кількістю цукру. Натерти гарбуз на дрібній тертці (злити зайву рідину!). Змішати жовтки з натертим гарбузом (750 г), пшеничним борошном (1,5 ст. л.), манною крупою (5 ст. л.), цедрою лимона, корицею, ваніллю і сіллю, додати в тісто 1 ч. л. гашеної оцтом соди. Ретельно перемішати всі інгредієнти і поступово ввести збиті білки. Заповнити тістом форму для запікання і відправити її в духовку при температурі 180°C на 30-40 хвилин. Гарбузова запіканка смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

 

Насолода з кефіру

 

Куряче яйце збити з дрібкою солі, 2 ч. л. цукру і 100 г маргарину, потім обережно ввести 150 мл кефіру. У просіяне борошно (200 г) додати трохи ваніліну, 1 ч. л. розпушувача і з’єднати його з яєчною сумішшю. Всипати сюди ж 5 ст. л. вівсяних пластівців, 1 ч. л. сухого цикорію і ретельно перемішати, домагаючись в’язкої консистенції. Змастити форму для запікання маслом, викласти в неї тісто і розрівняти. Прикрасити пиріг можна свіжими лимонними часточками. Поставити пиріг у духовку, заздалегідь розігріту до 200°C. Через півгодини він зарум’яниться, і можна буде пригощати усіх охочих.

 

Кабачок в ролі пудингу

 

Почистити від шкірки 2 середніх кабачки, дрібно нашаткувати їх і потушкувати в невеликій кількості молока до напівготовності. Дрібно нарізати 2 зелених яблука і відправити їх до кабачків разом з 2 ст. л. цукру. Тушкувати суміш 5 хвилин, після чого додати 5 ст. л. манної крупи. Перемішати отриману масу, накрити кришкою, витримати на слабкому вогні декілька хвилин і дати охолонути. Відділити білки 2 яєць і гарненько збити. Ввести в холодну масу спочатку жовтки, а потім збиті білки. Вимісити тісто і розкласти його в невеликі високі форми для запікання. Поставити їх у розігріту до 180°C духовку на 10-15 хвилин. Перед подачею присмачити кожен пудинг сметаною і прикрасити сухофруктами.

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА