Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Для вас, кохані

Автор: Євгенія Бербат

Не за горами 14 лютого – День Святого Валентина, свято, коли на столі з’являються сердечка і серця. Ви вже продумали, що готуватимете? Пропонуємо рецепти смачних страв, а особливо – випічки, адже її полюбляють усі.

 

Курячі серця, тушковані в пиві

 

600 г курячих сердець, 2 середні морквини, велика цибулина, 2 зубчики часнику, 250 мл світлого пива, 1 ч. л. сухого майорану, сіль.

Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – соломкою. Серця зачищаємо від плівок і зайвого жиру, кожне розрізаємо на 2 частини.

У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. У кілька заходів швидко обсмажуємо серця. Шматочкам у сковороді не повинно бути тісно, інакше вони не смажитимуться, а тушкуватимуться у власному соку. Викладаємо їх на тарілку. Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо у сковороду цибулю з морквою і смажимо, помішуючи, 5 хвилин.

Викладаємо у сковороду серця, кладемо майоран, подрібнений часник, вливаємо пиво і солимо за смаком. Доводимо до кипіння і тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою 20 хвилин, до м’якості. У готову страву кладемо подрібнену зелень за смаком і даємо постояти 5 хв. Подаємо з картопляним пюре.

 

Салат із курячих сердець

 

По 0,5 кг сердець і шампіньйонів, ріпчаста цибулина, 5 яєць, майонез, олія.

Серця нарізаємо соломкою, миємо і обсмажуємо до готовності. Гриби нарізаємо і обсмажуємо, додаємо до сердець. Цибулю нарізаємо півкільцями. Яйця відварюємо круто і нарізаємо соломкою.

Усі інгредієнти змішуємо і заправляємо салат майонезом.

 

Сирник

 

Тісто для основи: 400 г борошна, 4 жовтки, 200 г маргарину, 3 ч. л. какао, 2 ч. л. порошку для печива, 100 г цукру.

Сирна маса: 1 кг сиру, 9 яєць, 400 г цукрової пудри, 250 г масла, 100 г родзинок, 3 ст. л. манної крупи, сік лимона.

Жовтки збиваємо із цукром і додаємо топлений маргарин. Усі сухі інгредієнти змішуємо і висипаємо в жовткову масу. Замішуємо тісто, ділимо його на дві частини і відставляємо на якийсь час.

Сир пропускаємо крізь м’ясоруб-ку. Білки збиваємо із цукром, додаємо жовтки і виливаємо до сиру. Додаємо ще сік лимона, родзинки і масло, розтоплене до кімнатної температури. Усе добре перемішуємо і формуємо сирник: на дно форми викладаємо частину тіста, на нього – сирну масу, і усе це затираємо рештою тіста на тертці. Сирник запікаємо при температурі 180°С протягом години.

 

Пиріг «Родзинка»

 

Тісто: по 1 скл. сметани, цукру і родзинок, 3 яйця, трішки солі, 0,5 ч. л. соди, 2,5 скл. борошна (але це не принципово. Тісто має бути  як на млинці, не дуже рідким і не дуже густим).

Родзинки заливаємо окропом. Яйця збиваємо із цукром і сіллю до пишного стану. Вливаємо у сметану і добре змішуємо. Борошно з’єднуємо із содою і висипаємо в основну масу. Останніми кладемо розпарені родзинки і добре перемішуємо тісто.

Виливаємо тісто на застелене пергаментом або змащене маслом деко. Ставимо тісто в розігріту духовку і випікаємо 30-40 хвилин при 180°С. Перевертаємо пиріг на рушник, потім ще раз на тацю або дерев’яну дощечку, обсипаємо цукровою пудрою.

У тісто можна додавати варення, але лише те, яке не фарбує тісто в синій колір (наприклад, вишня-смородина). Яблуня-абрикоса-слива підходять ідеально і надають пирогові незабутній аромат. Можна додати ванілін або корицю – залежно від того, що ви любите. Разом із родзинками можна додати смажений арахіс або волоські горіхи, чи просто горіхи замість родзинок.

 

Сочники з горіховою начинкою

 

Із 2 скл. борошна, 200 г маргарину, 1/2 скл. сметани і 3 жовтків замішуємо тісто. Ділимо його на 20 частин і скачуємо з них кульки. Ставимо на холод на 2-3 години.

Готуємо начинку з 1 скл. мелених горіхів, 1 скл. цукру і 3 білків. Кульки з тіста розкачуємо розміром з кавове блюдце, кладемо по столовій ложці начинки, складаємо навпіл і защипуємо. Випікаємо в духовці до готовності.

 

Печиво з родзинками

 

200 г замороженого вершкового масла або маргарину, 2 скл. борошна, пакетик ванільного цукру, кориця – на кінчику ножа, по 1/2 скл. пива і цукру, 1 яйце, цукор для посипання.

Масло натираємо на тертці, всипаємо борошно, цукор, корицю, вливаємо холодне пиво і перемішуємо. Вимісивши тісто, прибраємо його в холодильник на годину. Готове тісто розкачуємо в пласт, нарізаємо виїмкою печиво, кожне змащуємо збитим яйцем і посипаємо цукром. Випікаємо при 180°С протягом 10 хвилин.

 

Печиво «Кураб’є»

 

1 скл. цукрової пудри розминаємо з 2 пачками м’якого маргарину. Додаємо 2 скл. борошна і замішуємо тісто. Ставимо його на холод на 30-40 хвилин.

Потім розкачуємо тісто ковбаскою і нарізаємо на шматочки. Скачуємо кульки і притискаємо пальцем з одного боку. Викладаємо печиво на деко (змащувати не потрібно) і випікаємо в духовці. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.

 

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА