Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Готуємо у чашці

Автор: Євгенія Бербат

Новий модний тренд заполонив усі кухні світу. Їжа в чашці – це не просто стильно, красиво, незвично, а ще й дуже смачно. Готувати можна в духовці або мікрохвильовій печі. Традиція готувати десерти в яскравих чашках, які ми зазвичай використовуємо, щоб пити звичні чай або каву, прийшла з Америки. Сьогодні вона неабияк модернізувалася, і в чашці готують не лише солодкі ласощі, а й ситнішу смакоту.

 

 

 

Омлет

 

1 яйце, 1,5 ст. л. молока, сіль, перець, 1/4 багета, 2 ч. л. сметани, шматочок шинки, трохи зелені, діжонська гірчиця.

Розбийте яйце в чашку, додайте молоко, сіль перець, сметану, трохи гірчиці і перемішайте виделкою. Дрібно наріжте багет, шинку і додайте в чашку. Поставте в мікрохвильову піч на 1 хвилину. Прикрасьте омлет зеленню.

 

Диво-пиріг

 

1 ч. л. вершкового масла, 1 яйце, 1-2 ст. л. молока, 2 ст. л. тертого твердого сиру, дрібка солі і перцю, скибочка хліба, овочі, зелень – на ваш вибір (можна додати помідори, листя зеленого салату, кріп, болгарський перець, моркву, любителі м’яса можуть нарізати його шматочками).

Покладіть вершкове масло в чашку і поставте в мікрохвильовку на 10 секунд. У розплавлене масло додайте яйце, збийте його добре виделкою, влийте молоко. Потім додайте сир, сіль, перець, нарізану зелень. Викладіть шматочки овочів і м’яса в чашку. Скибочку хліба покришіть на дрібні шматочки і теж додайте в масу.

Випікайте диво-пиріг у мікрохвильовці протягом 3-3,5 хвилин.

 

 Макарони із сиром

 

1/3 чашки макаронів, 1/2 скл. води, 1/4 скл. нежирного молока, 1/2 склянки тертого сиру.

Змішайте макарони і воду у великій мисці. Поставте на 2 хвилини в мікрохвильову піч при максимальній потужності, перемішайте і знову поставте на 2 хвилини, перемішайте. Якщо макарони не повністю увібрали в себе воду, повторіть цикл ще раз. Додайте молоко і сир, відправте до мікрохвильової печі ще на хвилину. Ретельно перемішайте.

 

М’ясний рулет

 

2 ст. л. молока, 1 ст. л. кетчупу, 2 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування, спеції за смаком, 100-110 г пісного яловичого фаршу.

У невеликій мисці змішайте молоко, кетчуп, вівсяні пластівці і спеції. Покришіть туди яловичий фарш і добре перемішайте. Чашку змастіть олією, накрийте кришкою і випікайте у мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 3 хв. Залиште у вимкненій мікрохвильовці ще на 4-5 хвилин. 

 

Кекс із чорницею

 

Замороженої чорниці,  1/4 чашки меленого льняного насіння, 1/2 ч. л. розпушувача, 2 ст. л. сиропу для млинців, 1/2 ч. л. апельсинової цедри, 1 яйце, 1/2 ч. л. мускатного горіха.

Змішайте усі сухі інгредієнти в чашці, додайте яйце, сироп і цедру апельсина. Поставте в мікрохвильову піч при максимальній потужності на 90 секунд.

 

 Булочка з корицею

 

2 ст. л. яблучного пюре, 1 ст. л. олії, 1 ст. л. кефіру, 1/4 ч. л. ваніліну, 1/4 чашки + 1 ст. л. борошна,  2 ст. л. цукру, 3/4 ч. л. меленої кориці, дрібка меленого мускатного горіха (за бажанням), 1/4 ч. л. порошку для випікання, сіль на кінчику ножа.

 Змішайте усі інгредієнти в чашці і збийте виделкою до однорідної маси. Поставте в мікрохвильову піч на 1 хвилину при високій потужності. Якщо тісто ще не спеклося, то готуйте ще протягом 15-30 секунд.

 

Чизкейк «Хвилинка»

 

60 г розм’якшеного вершкового сиру, 2 ст. л. сметани, 1 яйце, 1/2 ч. л. лимонного соку, 1/4 ч. л. ванілі, 2-4 ст. л. цукру (за смаком).

Ретельно змішайте в чашці усі інгредієнти і поставте в мікрохвильову піч при максимальній потужності на 1,5 хв. Кожні 30 секунд вміст необхідно розмішувати. Охолодити перед подачею.

 

Вівсяна каша

 

1/2 чашки вівсяних пластівців,  1 ст. л. меленого льняного насіння, 1 яйце, 1/2 чашки молока, 1/3 подрібненого банану, 1/4 ч. л. кориці, 1/2 подрібненого яблука, 2 ч. л. меду.

 У чашці змішайте вівсяні пластівці, льон, яйце, молоко. Додайте банан, яблуко, корицю, мед. Поставте в мікрохвильову піч при максимальній потужності на 3 хв.

 

Торт

 

3 ч. л. цукру, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. розтопленого масла, 1/4 ч. л. кориці, дрібка солі, 1/2 яйця, 2 ст. л. сметани, 1 ч. л. кленового сиропу, дрібка ванільного цукру, 1/4 чашки борошна.

Змішайте цукор з борошном, маслом, корицею і сіллю в маленькій піалі. Додайте яйце, сметану, сироп і ваніль. Поставте в мікрохвильову піч на 1,5 хв.

Готовий торт можна прикрасити свіжими фруктами, збитими вершками або меленими горіхами.

 

Банановий хліб

 

3 ст. л. борошна, 1 ст. л. цукру, 2 ч. л. цукру, 1/8 ч. л. солі, 1/8 ч. л. розпушувача, 1 яйце, 1/4 пакетика ванільного цукру, 1 ст. л. молока, 1 стиглий банан.

Змішайте в чашці борошно, цукор, сіль, розпушувач, додайте яйце, ваніль, молоко, подрібнений банан. Поставте на 3 хвилини в мікрохвильову піч.

 

Французьких тост

 

2 шматочки білого хліба, маленький шматочок масла, 1 яйце,  3 ст. л. молока, трохи кориці.

 У чашку покладіть шматочок масла, додайте нарізаний хліб. В окрему чашку розбийте яйце, додайте молоко і корицю, змішайте усе виделкою і вилийте в чашку з хлібом. Поставте чашку в мікрохвильову піч на 1,5 хв.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА