Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Райська насолода

Автор: Євгенія Бербат

Шоколад у всьому світі однаково улюблений і дітьми, і дорослими. Цей продукт приносить нам істинне задоволення, допомагає поліпшити роботу головного мозку і підняти настрій на весь день. Особливо, якщо цей день – 8 Березня.

 

 

Брауні «Райська насолода»

 

75 г молока, 50 г цукру, дрібка солі, 1 ст. л. какао-порошку,  30 г (1 ст. л.) гіркого шоколаду, 150 г борошна, 2 ст. л. майонезу, розпушувач для тіста – на кінчику ч. л. (приблизно 1/4 ч. л.), вершкове масло – для змащування форм.

Шоколад натерти на дрібній тертці або зробити стружку ножем для чищення овочів. Молоко, дрібку солі і цукор добре перемішати вінчиком, додати майонез. Просіяти сухі складові – борошно з дрібкою розпушувача і какао-порошком.

Форми, змащені вершковим маслом, заповнити отриманим тістом на 2/3. У процесі випікання брауні підійматимуться.

Поставити форми в духовку, розігріту до 180°С, на 20-25 хвилин.

Холодні брауні посипати цукровою пудрою або полити згущеним молоком.

 

Міні-профітролі із шоколадним кремом

 

Для тіста: 30 г вершкового масла, 75 мл води, 1 яйце, 50 г борошна.

Для крему: 70 г чорного шоколаду, по 2 ч. л. вершкового масла і цукру, 100 мл 35% вершків, шоколадна присипка – для оздоблення.

У сотейник налити води, додати вершкове масло і довести до кипіння. Всипати борошно, зняти з вогню і добре перемішати до однорідної маси. Охолодити протягом 10 хв. Додати збите яйце, перемішати до однорідної консистенції.

Розігріти духовку до 220°С. На деко покласти пергамент, змащений маслом. Тісто перекласти в кулінарний мішок або шприц і викласти на пергамент у вигляді маленьких кульок. Випікати 10 хв., потім знизити температуру до 190°С і випікати ще 15 хв.

У мікрохвильовій печі розтопити шоколад з вершковим маслом, додати цукор, перемішати і відкласти на 10-15 хв. Збити вершки.

До шоколадного крему додати половину вершків, перемішати. Начинити шоколадним кремом профітролі. Прикрасити збитими вершками і посипати шоколадною присипкою.

 

Торт «Ферреро Роше»

 

Для тіста: 2 яйця, 200 г сметани, 1/2 банки згущеного молока, 200 г цукру, 2 ст. л. какао, 1 ч. л. соди, 300 г борошна.

Для ганаша: 400 мл 30% вершків, 250 г чорного шоколаду.

Для крему: 400 мл 30% вершків, 1/2 порції ганаша.

Для сиропу: 100 мл води, 100 г цукру, 2 ст. л. коньяку.

Спершу треба зробити бісквіт. Для цього усі інгредієнти необхідно скласти в ємкість, сухі складові треба додавати у кінці.

Зробити заглиблення і додати соду, погашену лимонним соком або оцтом. Усю суміш ретельно збити. Форму застелити пергаментом і вилити половину тіста.

Поставити в розігріту духовку приблизно на півгодини. Температура – 180°С. Таким чином треба спекти два коржі. Готові бісквіти охолодити і розрізати уздовж. Просочити цукровим сиропом.

Щоб його приготувати, треба змішати воду із цукром, поставити на повільний вогонь і готувати протягом 10 хв. Прибрати з плити, додати коньяк або інший міцний алкогольний напій, охолодити і просочити отриманою сумішшю коржі.

Для приготування ганаша вершки треба довести до кипіння, після чого додати поламаний на шматочки шоколад, зняти з плити і перемішати. Після цього ганаш треба охолодити і ретельно збити.

Щоб приготувати вершково-шоколадний крем, треба збити вершки з додаванням 2 ст. л. цукрової пудри. Після цього додати половину приготованого ганаша і ще раз добре збити. На дно роз’ємної форми викласти корж, змастити його половиною крему, це ж зробити і з іншими коржами. Поставити торт у холодильник. Коли готова страва повністю охолоне, її можна перевернути на тарілку і зверху посипати какао.

 

Брауні із сиром і вишнею

 

100 г шоколаду, 50 г цукру, 120 г вершкового масла, 2 яйця, 1 ч. л. соди, трохи солі.

Для начинки: 300 г консервованих у власному соку вишень, 300 г сиру, 100 г цукру, 2 яйця.

Спершу шоколад з маслом слід розтопити. Це рекомендується робити на водяній бані. Після цього суміш треба охолодити.

Яйця перемішати із цукром і сіллю, збити, поки крупинки не розчиняться повністю. Сир з’єднати з яйцями і цукром – дуже важливо, щоб вийшла однорідна консистенція. Після цього з’єднати яєчну і шоколадну суміші, додати просіяне борошно із содою. Гарненько перемішати, щоб повністю розчинилися грудочки. Дно форми застелити пергаментом, змастити краї вершковим маслом і викласти третину тіста.

Зверху викласти половину сирної маси і вишень. Потім знову викласти 1/3 тіста, половину крему і вишень. Бажано розподіляти тісто максимально рівномірно. Останнім шаром треба викласти залишки тіста. Брауні випікати протягом 50 хв. при температурі 180°С (духовку не відкривати!).

 

Шоколадне безе

 

3 яєчні білки, по 150 г цукру і шоколаду.

Розтопити 50 г шоколаду, охолодити. Яєчні білки збити у міцну піну і, поступово додаючи цукор, збити так, щоб маса стала гладкою, блискучою, пружною і не падала з вінчиків. Ввести розтоплений шоколад і трохи перемішати.

Десертною ложкою викласти масу на підготовлене деко. Випікати в духовці при 100°С близько 2 годин. Розтопити ще 100 г шоколаду і склеїти ним холодні тістечка.

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА