Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Модний силіконовий посуд

Автор: Євгенія Бербат

У силіконових формах можна не лише пекти, а й готувати м’ясні, рибні, овочеві страви. Вони готуються рівномірно, не пригораючи.

 

Силікон не вбирає в себе запахи їжі.

Посуд витримує температуру до 250°С.

Такі форми практичні та економічні. Їх дуже легко мити, не треба змащувати маслом, форми не обпікають, їх можна використовувати кілька разів поспіль, навіть не чекаючи охолодження.

 

Безпека

 

Згідно зі світовими стандартами, харчовий силікон належить до безпечних матеріалів. Побоювання може викликати тільки фарба, яка використовується при виробництві кольорового посуду із силікону. У багатьох країнах потрібне підтвердження якості силіконового посуду спеціальними сертифікатами.

Усі силіконові форми мають антипригарну властивість, завдяки цьому їх вміст дуже легко виймається.

 

Догляд

 

Новий посуд перед першим використанням треба вимити теплим мильним розчином, сполоснути, висушити і обов’язково змастити олією.

Форми із силікону можна мити в посудомийній машині на верхніх решітках. Абразивні засоби для миття і губки з жорсткої щетини не рекомендуються.

Для виймання страви з форми користуйтеся спеціальними силіконовими або пластмасовими лопатками чи виделками, але не ножами.

Не можна розрізати вміст ножем прямо у формі, ставити посуд на джерело тепла – електричну і газову конфорку.

Не натрапити на підробку

 

Щоб зробити посуд із силікону дешевшим, деякі недобросовісні виробники додають у нього пластикові наповнювачі. У результаті можна придбати посуд, який не лише швидко виходить з ладу, а й становить небезпеку, оскільки приготовані в ньому страви можуть зашкодити здоров’ю.

Про присутність пластикових наповнювачів у силіконовому посуді можна дізнатися, виконавши декілька нехитрих маніпуляцій:

зігніть посуд – білі смуги в ділянці згину свідчитимуть про такі добавки;

якщо виробник заявляє максимальну температуру нагрівання менше 220°С, то в посуді також присутні пластикові добавки.

Вибирайте прозорі вироби, оскільки для надання яскравості можуть використовуватися токсичні речовини.

Силіконове приладдя не має жодного запаху.

Силіконовий посуд краще брати з товщими і щільнішими стінками. Тонкі не тримають форму, внаслідок чого страва може просто витекти і розлитися. 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА