Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Морквяна дієта

Автор: Євгенія Бербат

Якщо ви любите цей овоч, тоді вам обов’язково треба спробувати цю дієту, щоб убити відразу двох зайців: позбутися зайвої ваги і поліпшити своє здоров’я.

 

Відомо, що вітамін A – це потужний антиоксидант, а в моркві міститься каротин, який при нормальній роботі печінки здатний перетворюватися на цей вітамін. Антиоксидант стабілізує обмін речовин, виводить з організму вільні радикали, тим самим перешкоджаючи розвитку артриту, атеросклерозу, злоякісних пухлин і гіпертонії.

Морквяна дієта триває чотири дні. За цей короткий проміжок часу ви втратите близько чотирьох кілограмів. Під час дієти дозволяється пити зелений чай і негазовану мінеральну воду.

А на додачу - кілька рецептів із морквою.

1-й день

 

Із 1 кг моркви приготуйте салат і додайте в нього 500 г свіжих зелених яблук. Потім розділіть приготований салат на чотири рівні частини і їжте його протягом дня. Також в перший день випивайте 400 г кефіру.

 

2-й день

 

Сніданок: 200 г кефіру і склянка морквяного соку. В обід: свіжий салат з 200 г моркви і 100 г капусти.

Вечеря: 200 г кефіру і салат з моркви із додаванням лимонного соку і столової ложки меду.

 

3-й день

 

Приготуйте з 1 кг свіжої моркви салат і додайте в нього 50 г сметани. Розділіть страву на 4 рівні частини і їжте протягом дня. Також цього дня дозволяється випити 400 г кефіру.

 

4-й день

 

Сніданок:200 г кефіру і свіжовичавлений морквяний сік (одна склянка).

Обід: салат з 200 г моркви, лимонного соку і 100 г вареної картоплі.

Вечеря:300 г салату з моркви і 1 ст. л. сметани.

 

Для виходу із цієї дієти знадобиться чотири дні такого ж харчування, тільки вже на сніданок і обід, окрім продуктів, вказаних в дієті, можна їсти по двісті грам відвареного м’яса. Після закінчення чотирьох днів повертаєтеся до вільного раціону харчування.

Сирно-морквяна запіканка

 

400-500 г сиру, 2-3 морквини, 2 яйця, 1-2 ст. л. цукру, сіль за смаком.

Відварити моркву. Через 15-20 хв., коли морква буде готова, дістати, охолодити і натерти на тертці. Для текстурної запіканки – на великій, а для м’якої – на маленькій. Скласти натерту моркву у глибокий посуд. До натертої моркви додати сир, яйця, цукор і сіль. Усе ретельно перемішати. Викласти суміш у форму, попередньо змащену маслом. Вирівняти ложкою. Поставити запіканку у заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин. Їсти запіканку краще після охолодження, додавши сметану або збиті вершки.

Салат морквяний із сиром

 

70 г ковбасного плавленого сиру (можна будь-якого іншого, але обов’язково м’якого), 4 середніх морквини, 3-4 ст. л. консервованої кукурудзи, 1 ст. л. майонезу, зелень за смаком.

Відварену моркву порізати кубиками по 0,5 см. На великій тертці натерти сир, поставивши його заздалегідь у морозилку. З’єднати кукурудзу, сир, моркву, перемішати, додати зелень і майонез. Витримати у холодильнику.

 

Морквяний торт

 

1 кг моркви, 200 г цукру, 20 г желатину, 300 г яловичої вирізки, 1 цибуля, 1 ч. л. цукри, пряні трави, сіль, перець.

М’ясо і цибулю дрібно нарізати і обсмажити до готовності. Посолити, поперчити, посипати травами.

Желатин залити 1/2 скл. води і залишити набрякати. Довести, помішуючи, до кипіння і зняти з вогню. Моркву натерти на дрібній тертці, залити склянкою води і варити 15 хв. Додати до желатину, довести до кипіння. У форми пошарово викласти морквяну масу і м’ясо. Поставити в холодильник.

Салат «Монастирський»

 

300-400 г моркви, 3-4 яйця, 3-4 зубчики часнику, сметана або майонез для заправки, сіль.

Моркву та яйця відварити до готовності, почистити і натерти на крупній тертці. Посолити і заправити сметаною чи майонезом. Якщо любите, додайте часник.

 

Морквяний пиріг

 

По 175 г цукру і борошна,  150 г олії, 3 яйця (трохи збити), 140 г тертої сирої моркви (приблизно 3 шт.), 100 г родзинок, терта цедра одного апельсина (можна лимона), 1 ст. л. соди, не гашеної (смаку соди не відчуватиметься), 1 ст. л. кориці, 1/2 ст. л. меленого мускатного горіха.

Для глазурі: 175 г цукрової пудри, 1,5-2 ст. л. апельсинового соку (лимонного).

Розігріти духовку до 180°С, змастити маслом форму, вистелити папером.  З’єднати цукор, масло і яйця, трохи збити. Додати цедру, моркву і родзинки. Змішати борошно, соду, спеції і просіяти у вже готове тісто, яке має бути майже рідким! Викласти у форму. Випікати 40-45 хв., охолодити на решітці (щоб низ не намокнув). Збити інгредієнти для глазурі (густина рідких вершків) і залити пиріг.

 

Морквяне рагу

 

500 г моркви, 1 баночка зеленого горошку, 2 цибулини, сік  лимона, 1 ст. л. борошна, 2 ст. л. вершкового масла, зелень петрушки, перець, сіль.

Моркву почистити і відварити у підсоленому окропі, додавши трохи масла. Нарізати кубиками. Горошок процідити. У каструлі розігріти масло і підсмажити дрібно нарізану цибулю. Додати моркву, горошок, посолити і поперчити. Заправити лимонним соком і цукром, залити морквяним відваром, посипати борошном і довести до кипіння. Готову страву перемішати і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА