Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

На свіжому повітрі! Смачні рецепти для пікніка

Автор: Євгенія Бербат

Вихідні настали раніше звичайного, а це означає, що пора вставати з дивану і бігти на кухню збирати великий кошик з різними смачними стравами для пікніка. Що приготувати? Розповідаємо: сендвічі, роли, піцу і ще багато чого іншого – все те, за що друзі полюблять вас ще більше.

 

Піца з грудинкою

1 пласт замороженого листкового тіста, 150 г грудинки або бекону, 1 цибулина, 200 г моцарели або будь-якого іншого м’якого сиру, 1 ст. л. сушеного орегано, оливкова олія.

Розморозьте тісто. Застеліть деко фольгою або пекарським папером, змастіть олією. Розкачайте тісто в тонкий прямокутник, а потім викладіть на деко, змастіть оливковою олією. Поріжте грудинку або бекон на тонкі смужки шириною до 2 см, поріжте цибулину кільцями і натріть на тертці моцарелу. Викладіть на тісто шарами: сир, грудинку або бекон, кільця цибулі. Посипте піцу орегано і поставте в розігріту до 180°C духовку на 10-15 хвилин, поки краї піци не підрум’яняться, а грудинка не запечеться. Поріжте піцу на квадратики і упакуйте у фольгу. Страву можна їсти як гарячою, так і холодною.

Салат з пастою

200 г сухої пасти конкільє («черепашки»), 100 г маслин без кісточок, 10 помідорів черрі, пучок базиліку, 3 зубчики часнику,
1 ст. л. сушеного орегано, сіль, перець - за смаком, оливкова олія.

Дрібно нашаткуйте базилік, поріжте помідори на четвертинки, а маслини - на кружечки, часник натріть на дрібній тертці. Влийте на сковороду 3 ст. л. оливкової олії, обсмажуйте в ньому часник доти, доки він не стане коричневого кольору. Приберіть часник зі сковороди. Викладіть в гарячу ароматну олію базилік, маслини і помідори, приправте орегано і обсмажуйте на великому вогні протягом хвилини. Зніміть соус з вогню. Закиньте в киплячу підсолену воду пасту конкільє («черепашки») і варіть на хвилину менше, ніж вказано на упаковці. Викладіть у сковороду до соусу, перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.

Сендвічі

Вегетаріанський сендвіч: 2 шматки цільнозернового хліба, жменя свіжого шпинату або будь-якого іншого салату, 1 ч. л. гірчиці, 1 ч. л. сметани, авокадо, ½ цибулини, 1 редис, скибочка нежирного сиру, 1 помідор.

Сендвіч з куркою і беконом: 2 шматки цільнозернового хліба, жменя свіжого шпинату або будь-якого іншого салату, 100 г курячої грудинки, 4 скибочки бекону, 1 помідор, 50 мл оливкової олії, 1 ст. л. сушеного орегано, 1 ст. л. сушеного базиліка, 1 ст. л. гірчиці, 1 ч. л. соєвого соусу.

Сендвіч з куркою і беконом. Змішайте в блендері олію, зелень, орегано і базилік. Поріжте курку тонкими скибочками і замаринуйте в цьому соусі на 0,5-5 годин. Підсмажте бекон до хрусткого стану, викладіть м’ясо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Змішайте в мисці гірчицю, соєвий соус, покришіть туди 1 скибочку бекону. Підсмажуйте курку на великому вогні не довше 1 хвилини з кожного боку, викладіть м’ясо в тарілку, збризніть маринадом. Змастіть хліб гірчичним соусом. На одну скибочку покладіть бекон, помідор, порізаний кружечками, курку і бекон. Накрийте другим шматком хліба.

Вегетаріанський сендвіч. Змішайте в блендері гірчицю, сметану, м’якоть авокадо, цибулю і ½ помідора. Поперчіть крем за смаком і змастіть ним хліб. На одну скибочку викладіть салат, помідор і редис, порізані кружальцями, та сир. Накрийте сендвіч другою скибочкою хліба.

Рол з індичкою

1 вірменський лаваш, 100 г томатної пасти, 250 г шинки з індички, 4 помідори, 1 цибулина, 1 часник, 1 ч. л. перцю чилі, 1 лимон,
50 г тертого пармезану, пучок свіжого листя шпинату (або будь-якого іншого свіжого салату).

Приготуйте сальсу. Дрібно наріжте помідори, цибулю і часник. Змішайте в глибокій мисці з лимонним соком, перцем чилі і томатною пастою. Посоліть за смаком. Розкладіть лаваш. Змастіть його сальсою, викладіть листя шпинату або салату, тонко нарізані скибочки шинки і посипте тертим пармезаном. Скачайте рол в щільний рулет і упакуйте в харчову плівку. Розріжте на чотири частини безпосередньо перед ланчем.

Фантастичий шашлик за півгодини

1. На 2 кг м’яса беремо один великий ківі і перемішуємо його з м’ясом. Додаємо спеції та цибулю. М’ясо стане м’яким всього за півгодини.

2. На 4 кг м’яса: гранат (2 шт.) або склянку соку, 2/3 склянки сухого червоного вина (приблизно
150 мл), цибуля.

Змішуємо інгредієнти без додавання солі. Залишаємо в суміші м’ясо годин на 10-12. За півтори години до смаження солимо, перемішуємо. Перед тим, як смажити м’ясо, спочатку його потрібно «запечатати» вогнем. Тобто потримати на відкритому вогні трохи, буквально кілька секунд. М’ясо моментально покривається скоринкою, і сік залишається всередині.

3. Залийте м’ясо газованою мінеральною водою і поставте під гніт на 2 години, потім злийте залишки мінералки, додайте спеції (за смаком) і перемішайте з майонезом або сметаною. Витримайте хвилин  10-15 і смажте. Будь-яке жорстке м’ясо стане м’яким.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА