Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ВЕСНЯНА РАДІСТЬ

Автор: Євгенія Бербат

Салат «Хрумтик»

3 огірки, 1 цибулина, 1 пучок редиски, 2-3 шт. маринованих огірків, 3 яйця, 1 пачка сухариків, 100 г сметани, 1 ст. л. гірчиці, сіль.

Яйця зварити, порізати на четвертинки. Огірки (свіжі та мариновані), цибулю та редиску порізати, скласти в миску, додати сухарики. Сметану змішати з гірчицею та сіллю, заправити салат, перемішати.

Редька + ковбаса = смачна краса

1 голівка редьки, 150 г копченої ковбаси, 1 цибулина, 2 варених яйця, 1 лавровий лист, 1 ст. л. олії, подрібнена зелень, майонез, сіль і перець – за смаком.

Цибулю порізати дрібними кубиками або півкільцями, обсмажити у розігрітій олії до золотистого кольору, трохи посоливши і додавши лавровий лист. Із готової цибулі вийняти лавровий лист. Редьку натерти на великій тертці або порізати тонкою соломкою, ковбасу нарізати тонкою соломкою, яйця – кубиками або соломкою. Зелень подрібнити. Усі інгредієнти змішати (залишивши частину зелені для прикрашання), посолити, поперчити за смаком, заправити майонезом. Перекласти готовий салат у салатницю і прикрасити зеленню.

Увага! Щоб позбутися гіркуватого присмаку редьки, її слід натерти чи нарізати, посолити і залишити на декілька хвилин, щоб пустила сік і розм’якла. Потім редьку слід добре віджати, після чого її можна додавати у салат.

Салат «Перепілочка»

200 г зеленого горошку, 150 г редиски, пучок зеленої цибулі, 6-8 перепелиних яєць, 3 ст. л. олії, 1 ч. л. соку лимона, 1 ч. л. гірчиці французької в зернах, сіль та перець – за смаком.

Редиску порізати кружальцями, додати горошок. Зелену цибулю дрібно порізати. Перепелині яйця відварити протягом 5 хвилин у киплячій воді, почистити і розрізати навпіл. Зробити заправку: змішати олію з лимонним соком.

Весняний салат із редискою і курячою грудкою

100 г курячої грудки, 50 г редиски, 20 помідорів чері, півцибулини, кілька листків салату, 50 г сметани, 15 мл соєвого соусу, 15 мл маслинової олії, сушений базилік, сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Приготуйте маринад. Змішайте олію, соєвий соус і чорний перець. Замаринуйте грудку на 15-20 хвилин. Салат порвіть руками на невеликі шматочки. Додайте сметану, нарізану тонкими кружечками редиску, червону цибулю, нарізану півкільцями, половинки помідорів чері, перемішайте руками, додаючи сіль і перець. Викладіть салат на тарілку. На розпеченій сковороді обсмажте курячу грудку з маринадом (один бік посипте сухим базиліком). Курку обсмажуйте максимум 1,5 хвилини з кожного боку. Наріжте її скибочками під кутом і покладіть на салат.

Салат із редиски

1 пучок редиски, 3 огірки, 2 черешки селери, 50 г бринзи, 200 мл йогурту, 3 ст. л. маслинової олії, по 1 пучку зелені петрушки і кропу, сіль і перець – за смаком.

Черешки селери і огірки наріжте. Редиску трохи подавіть, щоб вона тріснула, але не розламалася на шматочки. Змішайте маслинову олію, цедру і сік лимона, йогурт, подрібнену бринзу, нарізану петрушку і кріп. Посоліть і поперчіть. Настоюйте в холодильнику 15-20 хвилин.

Окрошка на кефірі

0,3 л кефіру, 0,15 л кип’яченої води, 2 варених яйця, 2 картоплини (відварені в мундирі), 100 г ковбаси (вареної), огірок, 6 редисин, зелена цибуля, кріп і сіль – за смаком.

Цибулю і кріп дрібно наріжте, посоліть і розітріть. Кефір розбавте водою, перемішайте. Невеликими кубиками наріжте очищену картоплю, яйця, ковбасу, огірок і редиску, додайте до зелені. Підготовлені овочі змішайте з кефірною масою.

Холодний суп у чорному хлібі

250 г редиски, 2-3 огірки, 1 ч. л. оцту, 100 г вершків (10% жирності), 2 пампушки чорного хліба, петрушка, сіль і перець – за смаком.

Наріжте редиску та огірок невеликими шматочками. Додайте вершки (але не молоко!) і чайну ложку оцту. Усе це максимально подрібніть блендером до стану рідкого пюре, додаючи сіль і перець. Відріжте верхівки хліба, витягніть увесь м’якуш. Якщо булочки занадто м’які – поставте їх на 5 хвилин у духовку підсушитися. Залийте суп у хлібні мисочки. 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА