Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Полуничний сезон

Автор: Євгенія Бербат

Швидкий коктейль із полуниці й апельсина

 

Полуниця, молоко, морозиво «Пломбір», апельсин, м’ята і цукор для оздоблення.

Ягоди подрібнюємо в блендері, апельсин очищаємо від шкірки і теж подрібнюємо до найдрібнішого стану. Потім змішуємо морозиво, молоко та апельсин і збиваємо до однорідної суміші.

Краї високих келихів протираємо часточкою апельсина і вмочуємо в цукор. Викладаємо в келихи суміш полуниці, заливаємо сумішшю апельсина, молока і морозива, прикрашаємо м’ятою.

 

Полуниця з печивом

 

Полуниця, солодке печиво, жирні вершки, сметана, згущене молоко, будь-який сироп, листя м’яти.

Кришимо печиво на середню крихту і додаємо до нього трохи згущеного молока, перемішуємо.

Сметану змішуємо з вершками і збиваємо. Ягоди розрізаємо на невеликі шматочки.

У прозорі порційні ємкості викладаємо шарами: суміш крихти печива і згущеного молока, суміш сметани з вершками, шматочки ягід. Повторюємо шари двічі. Зверху прикрашаємо листям м’яти.

Ставимо десерт у холодильник на годину. Потім дістаємо і поливаємо невеликою кількістю сиропу.

 

Полуниця з йогуртом і вершками

 

Несолодкий йогурт без добавок, жирні вершки, полуниця, цукор, м’ята.

Кількість інгредієнтів залежить від кількості порцій.

Ягоди миємо, очищаємо і подрібнюємо в блендері. Вершки і йогурт змішуємо, додаємо трохи цукру і все збиваємо. У красиві прозорі креманки або келихи викладаємо подрібнену полуницю, зверху збиті вершки з йогуртом, прикрашаємо листям м’яти.

 

Десерт із сиру і полуниці з печивом

 

Полуниця, сир, печиво, натуральний йогурт, цукор, желатин, цедра лимона, листя м’яти, форми,  харчова плівка.

Желатин замочуємо в холодній воді. Полуницю миємо і сушимо паперовою серветкою. Частину ягід відкладаємо для прикраси, а іншу дрібно нарізаємо.

Печиво кришимо до дрібних розмірів. Сир протираємо крізь сито і змішуємо його з йогуртом, додаємо в цю суміш лимонну цедру і цукор, перемішуємо до однорідної маси.

Желатин розпускаємо на водяній лазні і додаємо в отриману сирну суміш. Потім додаємо часточки полуниці і перемішуємо.

У форми на харчову плівку викладаємо крихти печива. Зверху - сирно-ягідну суміш. Ставимо в холодильник на 2 години. Потім дістаємо десерти з форм, прибираємо харчову плівку, прикрашаємо цілими ягодами і м’ятою.

 

Полуничний квас

 

1 кг полуниці миємо і відіжимаємо сік. Ягідні вичавки, що залишилися, кладемо в емальований посуд і заливаємо водою
(5 л). Ставимо каструлю на плиту і доводимо суміш до кипіння. Коли вона трішки охолоне (важливо, щоб дріжджі не «загинули»), додаємо сік, 100 г цукру, розтертого з 25-30 г свіжих дріжджів, 250 г меду і лимонну кислоту (на кінчику ножа). Усе добре перемішуємо і ставимо на два дні в тепле місце, щоб маса «дозрівала». Молодий квас розливаємо у пляшки, заздалегідь поклавши в кожну з них по 5-6 промитих родзинок. Пляшки щільно закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці.

 

Простий пиріг

 

Для тіста: 750 г полуниці, по 200 г вершкового масла і цукру, 1 ст. л. ванільного цукру, 5 яєць, 300 г борошна, 10 г розпушувача.

Для посипання: 100 г вершкового масла, 200 г борошна, 1 ст. л. ванільного цукру, ванільна цукрова пудра для прикраси.

Збиваємо розм’якшене вершкове масло із цукром і ваніллю на пишний крем. По одному додаємо яйця, щоразу збиваючи. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно. Перемішуємо. Готуємо присипку. Подрібнюємо холодне вершкове масло з борошном і ванільним цукром на велику крихту. Змащуємо маслом деко і розподіляємо тісто шаром завтовшки 0,5 см. Розкладаємо зверху нарізану полуницю і посипаємо крихтою. Випікаємо 30-35 хв. у заздалегідь розігрітій до 180°С духовці. Холодний пиріг посипаємо цукровою пудрою.

 

Американський пиріг із полуницею і ревенем

 

Для тіста: 300 г борошна, 50 г цукру, дрібка солі, 150 г масла, 1 яйце, 2-3 ст. л. холодного молока.

Для начинки: 200 г ревеню, 300 г полуниці, 150-200 г цукру, по 1 ст. л. крохмалю, води і борошна, яйце або молоко для змащування.

Замішуємо листкове рубане тісто. Ділимо його на дві нерівні частини, загортаємо у плівку і ставимо в холодильник на півгодини.

Ревінь очищаємо від верхньої шкірки, нарізуємо невеликими шматочками, посипаємо половиною цукру і даємо постояти 20 хвилин. Сік, що виділився, зливаємо.

Полуницю нарізаємо, додаємо цукор, що залишився, і перемішуємо. Додаємо розведений у воді крохмаль, ставимо на вогонь і готуємо, помішуючи, близько 3 хвилин. Даємо трохи охолонути.

Більшу частину тіста розкачуємо, перекладаємо у форму діаметром 24 см. Викладаємо зверху ревінь, присипаємо борошном і розкладаємо полуницю.

Розкачуємо меншу частину тіста і наколюємо виделкою. Накриваємо пиріг, защипуємо краї, змащуємо яйцем або молоком і випікаємо в розігрітій до 200°С духовці 30-40 хв. 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА