Напередодні свят «Нова газета» розпитала своїх друзів про те, якою є їхня коронна страва на свята. Як виявилося, наші читачі – ще ті гурмани. Тож представляємо кулінарні рецепти від відомих кіровоградців (або земляків) – депутатів, мерів, бізнесменів, мандрівників, митців. До речі, зверніть увагу: авторами рецептів для «Нової газети» стали чоловіки – можливо, це спростує твердження про те, що тільки жінки можуть відчувати себе королевами на кухні...
Фікус – рід рослин родини шовковицевих, що нараховує близько 800 видів дерев, кущів, ліан. Більшість із них – вічнозелені, але є й листопадні. В природі фікуси ростуть у тропіках Азії, Африки, Америки та Австралії.
Окрасою будь-якого святкового столу є фарширована гуска. Птицю для приготування цієї страви треба вигодовувати, так би мовити, зі знанням справи. Тоді м’ясо її буде надзвичайно ніжним і смачним.