1 кг яловичого фаршу, 0,5 кг сала, 1 ст. ложка солі, 0,5 ч. ложки зіри та чорного перцю, 1 ч. ложка меленого коріандру.
6 великих картоплин, 100–150 г печериць, 1 велика цибулина, 100-150 мл пісного майонезу, 2 ст. л. соєвого соусу, щіпка меленого мускатного горіха, трохи кропу або іншої зелені за власним уподобанням, сіль та перець – за смаком.
1 скл. рисового борошна, 1 скл. пшеничного борошна, 1 ч. л. кунжутової олії, 300 г фаршу, 1 пучок черемші, 1 ч. л. соєвого соусу, олія соняшникова, вода, сіль.
Час провітрювати і просушувати теплі речі, щоб із настанням холодів не зіткнутися з неприємними сюрпризами. Адже маленька дірочка, проїдена, скажімо, на вашому улюбленому пальті личинкою молі, може безнадійно зіпсувати його вигляд
По 1 лимону і морквині, 0,5 кореня селери, 4 солоні огірки, 300 г різного копченого м’яса, 500 г кісток (звичайних або копчених), 4 цибулини, по 100 г маслин і томатної пасти, 2–3 горошини духмяного перцю, 1–2 лаврові листки, олія, масло, сіль, перець, 1 пучок петрушки, 3 л води, 0,5 скл. розсолу.