Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Пісні продукти, що дають енергію

Автор: Нова Газета

У православних триває Великий піст. А це значить, що багато віруючих і просто охочих очистити свій організм надовго відмовляться від м'яса, яєць, молочних продуктів. Тобто білкової їжі, що дає нам енергію. Як її заповнити?

 

Потрібно включити у свій раціон продукти, багаті рослинними білками, вуглеводами, вітамінами й мікроелементами.

КВАСОЛЯ

Містить такі найцінніші елементи, як залізо та білки, запобігає ризику виникнення астенії й анемії. З квасолі можна приготувати безліч страв, причому як зі стручкової, так і з бобів.

ГРИБИ

Містять велику кількість білка, так що ними можна замінити м'ясо й з успіхом відшкодувати його поживну цінність в організмі. Гриби можна тушкувати, смажити, включати в композицію салату, а також додавати до інших страв: супів, борщів, плову. Але пам'ятайте, що гриби все-таки досить важка їжа і щодня їх їсти не варто.

МЕД

Неперевершене джерело енергії для людей будь-якого віку, може стати для вас прекрасним замінником кондитерських виробів. Також прекрасно підтримає імунітет у перехідний період.

СУХОФРУКТИ

Курага, чорнослив, фініки, інжир та ізюм – це справжні скарби енергії, які містять грубі харчові волокна, мікроелементи, вітаміни, вони прекрасно вгамовують потребу організму в солодкому і допомагають нормальному функціонуванню кишечнику. Єдине «але» – висока калорійність. Так що варто обмежитися приблизно жменею (30-40 грамів) на день.

ГОРІХИ

Волоські горіхи, мигдаль, фісташки дуже ситні та поживні, вони добре підходять для перекусів. Будьте уважними: не варто з'їдати більше однієї жмені (близько 30 г) на день.

СОЄВЕ МОЛОКО І ЙОГУРТ

Тим, кому складно обійтися без молочних продуктів, соєві допоможуть на весь період посту замінити продукти з коров'ячого молока. Їх можна споживати самі по собі, а також з цільним зерном або ж з висівками.

ХЛІБ ІЗ ЦІЛЬНОГО ЗЕРНА

Як правило, у піст ми їмо більше хліба і каш. Тому рекомендується відмовитися від білого хліба і замінити його висівковим або із цільного зерна, і каші варити не із дробленого, полірованого зерна або пластівців, а натуральні, цільнозернові.

МОРСЬКА КАПУСТА

На жаль, найкорисніший вітамін В12 (важливий для імунітету та краси) у піст буде в дефіциті, адже він надходить у наш організм переважно з продуктів тваринного походження. Але є й рослинні джерела вітаміну В12: морська капуста та дріжджі, а також хміль. Не забувайте про них. Адже брак вітаміну В12 веде до перевтоми, посиленого серцебиття, розсіювання уваги. А краще, якщо в період посту ви почнете приймати вітамін В12 додатково.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА