Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ТОП-3 засобів, які допоможуть поліпшити пам’ять

Автор: Нова Газета

Вікові зміни з пам’яттю трапляються у всіх і в основному не призводять до проблем у повсякденному житті. При деменції розлади виражені набагато дужче. Через них виникають проблеми й у самого хворого, й у його оточення.

 

В основі розвитку недоумства лежить загибель клітин головного мозку, причини якої можуть бути різними. Але, незважаючи на це, запобігти розвитку деменції і поліпшити пам'ять у деяких випадках можна за допомогою натуральних засобів, відзначають експерти.

Верба біла та інші види. При погіршенні пам'яті пити настій кори (1 ч. л. подрібненої сировини залити 200 мл окропу, дати настоятися до охолодження) по 1 ст. л. 5-6 разів на день.

Кропива дводомна. Для поліпшення пам'яті пити настій листя (2 ст. л. сировини на 200 мл окропу) по півсклянки перед їдою. Кропива містить багато бору, який здатний удвічі підвищити рівень циркулюючих у крові статевих гормонів - естрогенів. А вони покращують короткочасну пам'ять і підвищують настрій.

Кульбаба лікарська. Для поліпшення пам'яті пити настій суцвіть (1 ст. л. сировини залити 400 мл окропу, дати настоятися 2 години) по півсклянки 4 рази на день перед їжею. Суцвіття рослини - джерело лецитину і холіну. Лецитин підвищує концентрацію ацетилхоліну в мозку і покращує пам'ять.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА