Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Королівська рослина: лікувальні властивості

Автор: Нова Газета

Ірис – це не тільки надзвичайно гарна рослина, але й улюблена квітка королівської та придворної знаті.

У стародавні часи фіалковий корінь (так називали іриси, тому що їхній корінь має дуже тонкий і приємний аромат, що нагадує запах фіалки) дуже цінувався за свої лікарські властивості і входив до складу багатьох лікарських рецептів, а також його застосовували і як магічну рослину: його носили з собою для набуття та збереження любові. Вважалося, що рослина сильно впливає на душу людини. Три пелюстки ірису, що символізують віру, мудрість і доблесть, використовувалися для набуття цих якостей.

Ірис досить часто застосовують як лікарський засіб, народні лікарі переконані, що за допомогою цієї рослини можна перемогти такі недуги, як ангіна, кашель, бронхіт, підвищити імунітет, позбутися шлункових кольок, мігрені, набряків і захворювань шлунково-кишкового тракту. Голубчик (ще одна назва ірису) може призупинити розвиток туберкульозу, його використовують як сечогінний і проносний засіб.

Ефірні олії, що містяться в ірисі, дозволяють досягти душевної гармонії і відновлення психіки після важких розумових і моральних навантажень.

Настоянка з півників: 50 г подрібненого кореня залийте 1/2 л горілки, настоюйте два тижні, приймайте по 20 крапель тричі на день, попередньо розвівши в 1/4 скл. води.

Відвар з півників при ангіні, кашлі, застуді, поліпах в шлунку: 1 ч. л. порошку ірису залийте 300 г гарячої води, накрийте кришкою, варіть протягом 5-7 хвилин, настоюйте в теплому місці протягом декількох годин, потім процідіть через марлю. Приймайте лікарський засіб по 1/2 скл. при сильному кашлі, жорсткому диханні, сильному болі в животі. При наявності поліпів у шлунку відвар з кореня голубчика слід приймати регулярно.

Порошок із кореневища іриса застосовуйте при попрілостях і виникненні виразок на шкірних покривах.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА