Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Про що говорить втрата ваги в середньому віці

Автор: Нова Газета

Втрата ваги в середньому віці може бути попереджувальним знаком розвитку недоумства, вважають учені з клініки Майо в Міннесоті.

 

Експерти повідомляють, що люди, які втрачають вагу між 40 і 70 роками, можуть перебувати в більшій небезпеці погіршення пам'яті і розвитку проблем із мисленням у подальшому житті. Фахівці підозрюють, що скорочення апетиту і зниження ваги в середньому віці – проблема, відома як «анорексія старіння», – для деяких людей може бути передвісником недоумства.

У ході вивчення майже 1900 осіб учені виявили, що втрата 5 кг ваги за десятиліття була пов'язана з 24-відсотковим ризиком підвищення розвитку помірних когнітивних порушень – розладів, які часто призводять до хвороби Альцгеймера та інших форм деменції. Фахівці відзначають, що втрата ваги в середньому віці може допомогти лікарям виявити людей, які мають більш високий ризик виникнення недоумства. Незважаючи на те, що дослідники не змогли виявити причину цього явища, вони підозрюють, що депресія і апатія, які, як відомо, є ранніми симптомами деменції, можуть змусити людей схуднути, перш ніж у них почнуть розвиватися проблеми з пам'яттю.

Отримані результати показують, що збільшення швидкості втрати ваги людьми середнього віку є маркером помірних когнітивних порушень і може допомогти виявити осіб із найбільш високим ризиком виникнення деменції. Тоді як безпосередня причина цього явища неясна, експерти вважають, що виробництво деяких гормонів може призвести до зниження споживання їжі, що впливає на навички пізнання і мислення.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА