Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Липовий чай для жіночого здоров’я і молодості

Автор: Нова Газета

Користь липового чаю для жіночого організму полягає у вдалому поєднанні фітоестрогенів, природних речовин за складом близьких до жіночих гормонів з іншими цінними компонентами. Його можна застосовувати:

 

При порушеннях менструального циклу. Змішайте ложку липових квітів зі склянкою окропу, залиште на чверть години, після чого помістіть суміш на повільний вогонь і варіть близько тридцяти хвилин. Вживайте липовий чай  по половині склянки двічі на день.

При циститі та інших хворобах сечостатевої системи. Щоб позбутися циститу, чай з липи рекомендується заварювати таким чином. Помістити три столові ложки липи в каструлю, туди ж вилити літр води. Поставити ємність на слабкий вогонь і довести суміш до кипіння, потім закрити кришкою і залишити на годину. У перший день потрібно випити невеликими порціями весь приготований чай, в наступні – його рекомендується приймати по половині літра. Тривалість такого курсу має становити два тижні.

Попередження раннього клімаксу. Жінкам, котрі досягли сорока п’яти, рекомендується протягом місяця двічі на рік щоранку випивати по склянці чаю з липи. У цьому випадку клімакс настане значно пізніше і пройде набагато легше.

При клімаксі. Вживання чаю при клімаксі дозволить знизити його симптоми і полегшити перебіг.

Для збереження молодості. Фітоестрогени в поєднанні з іншими цінними компонентами роблять липовий чай непоганим омолоджувальним засобом. Причому цей напій можна не тільки пити, але і застосовувати зовнішньо. Наприклад, із чаю можна робити косметичний лід, додавати його до складу домашніх масок або лосьйонів, використовувати його для вмивання.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА