Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Кому не можна їсти петрушку

Автор: Євгенія Бербат

Усі ми знаємо, що харчуватися потрібно правильно і збалансовано, уникати великої кількості жирів і холестерину. Але далеко не кожному відомо, що деякі начебто корисні продукти можуть завдати шкоди. Якщо у вас є захворювання серця, ви страждаєте від подагри або хвороби жовчного міхура, для вас існує окремий список продуктів, зловживати якими не можна.

 

Зелень і зелені овочі. Якою б не була прекрасна і корисна зелень, їсти її в необмеженій кількості можна не всім. Так, листя салату, кріп, петрушка, брокколі та інші зелені овочі багаті вітаміном Д, який відповідає за здатність крові згущуватися. Людям, які страждають на серцево-судинні захворювання і приймають антикоагулянти – препарати, що розріджують кров, – вживати зелень треба з обережністю. Вітамін Д, що міститься у цих продуктах, блокує дію антикоагулянтів (наприклад, варфарину), і все лікування піде нанівець.

Жири і солодке. Люди, які страждають на захворювання жовчного міхура, повинні відмовитися від продуктів, що містять жири, або хоча б значно обмежити їх споживання.

Ласощі, на зразок тістечок, сиру, смаженої картоплі, сприяють скороченню жовчного міхура і жовчовивідних шляхів і тим самим призводять до підвищення тиску у жовчовивідній системі, болю і запаленню. А поява у жовчі великої кількості жирних кислот підвищує ризик утворення каменів.

До того ж – якщо у людини вже є камені – при щедрому вживанні жирної їжі підвищується ризик руху каменів. У відповідь на жирну їжу жовчний міхур починає посилено скорочуватися, камінь рухається, застрягає у гирлі жовчного міхура або може потрапити у загальну протоку, застрягти там, порушити нормальне функціонування підшлункової залози і призвести до розвитку гострого панкреатиту.

М’ясо, алкоголь, спаржа, риба і гриби. Якщо у вас є таке захворювання як подагра (підвищене відкладення солей сечової кислоти у суглобах), вам категорично заборонено вживати продукти, які сприяють утворенню цієї кислоти. Тож доведеться виключити з меню червоне м’ясо, рибу, спаржу, гриби і алкоголь.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА