Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Вчені винайшли дієту, яка посилює пам’ять

Автор: Нова Газета

 

Відомий дієтолог з Університету Гельсінкі Сату Ювякорпі розповів, що існують продукти, здатні знизити ризик погіршення пам'яті.

 

Він зазначив, що негативний вплив на мозок чинять, наприклад, такі фактори, як нестача вітаміну B, непомірне вживання алкоголю і куріння. Вживання великої кількості вуглеводів низької якості і тваринних жирів також сприяє появі проблем з пам'яттю. Так, незбалансоване харчування з великою кількістю жирів робить клітинну мембрану жорсткішою, здатність клітин передавати сигнали стає гіршою, а здатність мозку обробляти інформацію знижується, пояснив він.

За словами дієтолога, існують продукти, здатні знизити ризик погіршення пам'яті. Наприклад, цьому сприяє регулярне вживання в їжу риби. Вміщені в ній жирні кислоти омега-3 збільшують проникність клітинної мембрани і покращують передачу сигналів, розповів Ювякорпі.

Ризик появи депресії і проблем із пам'яттю зменшують продукти, що містяться в так званому середземноморському раціоні. Він включає в себе оливкову олію, багато рослинної їжі, цільнозернові продукти, бобові, насіння, рибу, біле м'ясо і невелику кількість алкоголю.

Допомагає і так звана mind-дієта, в яку входять ягоди, темно-зелені листові овочі, горіхи. Крім того, на мозковій діяльності позитивно позначаються кава, чай і какао, заявив учений.

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА