Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Проти грипу – квашеною капустою

Автор: Нова Газета

Щоб зміцнити імунітет, зовсім не обов’язково бігти до аптеки. Адже організм краще засвоює не синтетичні, а натуральні вітаміни. Однак пам’ятайте, що перенасититися можна навіть корисними речовинами.

Тому, додаючи у щоденне меню природні вітаміни, намагайтеся не переборщити.

Насамперед обмежте споживання кондитерських виробів. Аби їх перетравити, організм витрачає багато кислоти. Солодощі краще замінити медом і сухофруктами. Вони набагато корисніші, не містять надлишкових жирів.

Візьміть за правило починати день зі склянки води з ЛИМОНОМ. Переварена вода має бути кімнатної температури, а лимона вистачить однієї дольки. Такий коктейль корисно підсолодити медом. Загалом норма споживання аскорбінової кислоти на добу –
70 г, а в період епідемії грипу дозу рекомендовано збільшити у сім разів – до 500 мг на добу. Якщо цитрусові викликають алергію, замініть їх яблуками або ж яблучним оцтом.

Щоб організм боровся з хворобою, важливо наситити його селеном. Для цього варто додати у повсякденне меню каші – вівсяну, гречану, рисову, пшеничну. Багато селену містить і ЧАСНИК.

ГОРІХИ – вкрай потрібний продукт для імунітету. Адже вони багаті на вітамін Е, цинк, мідь та марганець. Добова норма – 50 г.

ЦИБУЛЯ і ЧАСНИК – природне джерело фітонцидів. Але пам’ятайте, що під час термічної обробки овочі втрачають бактерицидні властивості. Тому хворим накраще боротися з вірусами, вдихаючи фітонциди з розрізаних цибулин.

КВАШЕНА КАПУСТА – багате джерело аскорбінової кислоти. А розсіл ще й корисний при захворюваннях травної системи.

Із ШИПШИНИ корисно готувати напої, а з замороженої СМОРОДИНИ – морси. Вони містять аскорбінову кислоту, «прикриту» антиоксидантами.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА