Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Прополіс лікує все!

Автор: Нова Газета

Де взяти прополіс? Найкраще – у добросовісного пасічника. Він забезпечить хорошим продуктом і не підсуне старий або зі шкідливими домішками.

Високоякісний прополіс збирають влітку після першого збору меду. Він може мати різний колір – від жовтого до темно-коричневого, розминається в руці, має смолисто-квітковий запах. У старого прополісу слабкий аромат, він сухий, кришиться.

Із прополісу готують спиртові та горілчані настоянки, водні екстракти, масляні розчини, мазі, пасти та інші форми. Настоянку п'ють краплями в теплій воді або молоці, з нього ставлять пластирі та свічки, накладають пов'язки, роблять інгаляції і т.п. Аптечна настоянка прополісу недорога, але для внутрішнього застосування, на жаль, не рекомендується. Вона придатна для змащування збуджених мигдалин один-два рази на день протягом тижня, при проблемах із слизистою – 15 крапель настоянки розчинити в 0,5 скл. води, полоскати кілька разів на день.

Рецепт 1. 20 г прополісу залити 200 мл 96%-вого спирту в темній скляній ємності і витримати при кімнатній температурі три тижні, щодня кілька разів збовтуючи. Вміст процідити крізь вату, а потім крізь нещільний папір, використовуючи воронку, долити спирту до 200 мл - це 10%-ва настоянка.

Для отримання 20%-вої настоянки в 10%-ву кладуть ще 20 г прополісу і повторюють процес. Таким же чином можна отримувати настоянки більш високої концентрації – 30%, 40%, 50%.

Рецепт 2. Шматочок прополісу вагою 5 г подрібнити, просіяти, залити 90 мл 96%-ного спирту, настояти в темному місці при кімнатній температурі три доби, витримати дві години в холодильнику при температурі 1-5 градусів. Відфільтрувати через вату верхній шар, не зливаючи нижній з суспензією прополісу – це 5%-ва настоянка.

Рецепт 3 (водний екстракт). Застосовується, коли протипоказаний прийом спиртовмісних препаратів. 10 г подрібненої речовини залити в вогнетривкому посуді, 100 мл дистильованої води, нагрівати годину під кришкою на круто киплячій водяній бані, періодично помішуючи. Відфільтрувати крізь вату, зберігати в холодильнику при температурі не вище 4°С. Офіційна медицина застосовує прополіс у пульмонології (туберкульоз), гінекології, проктології, отоларингології, імунології, кардіології та онкології.

Багато хвороб можна лікувати за допомогою прополісу. Препарати з нього не токсичні, але здатні викликати болі в шлунку або алергію.

Щоб перевірити, чи викликає прополіс непереносимість, точково змастіть настоянкою ділянку слизової рота. Якщо все нормально, то не повинно бути довгого печіння або припухлості. Прополіс не слід приймати людям з гострими захворюваннями нирок, жовчного міхура, печінки. Проявіть обережність, починайте лікування з малих доз.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА