Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Як не постаріти за зиму

Автор: Нова Газета

Пришвидшити cтаріння організму можуть споживання шкідливих продуктів  (солодощі, трансжири, смажені страви, копченості), неприродна гіподинамія (ліжко – кухня – душ – автомобіль – робоче місце – автомобіль – дім) і руйнувальний спосіб життя (щоденні недосипання, постійні переживання, негативні емоції).

Від харчового «садизму» страждає все тіло, печінка збільшується в розмірах, підшлункова залоза працює на виснаження, кишкова мікрофлора масово «вимирає», відкриваючи шлях вірусам і токсинам.

Щоб передчасно не старіти, насамперед треба звернути увагу на пребіотики та продукти, які підтримують корисну мікрофлору кишківника. Це біфідо- і лактобактерії, напій із цикорію, рисові висівки, цибуля, часник, квасоля, горох, артишоки, банани, морська риба (оселедець, скумбрія, лосось), смородина (розморожена), сира морква, жовток звареного на м’яко яйця. До речі, хоча б три із цих продуктів повинні бути в щоденному раціоні кожного!

Крім цього, взимку бажано їсти малину, полуницю, чорноплідну горобину, чорниці (просто розморозьте їх і подрібніть у блендері на пюре). Широкий спектр дії мають гвоздика і гранат. А ще раз на тиждень корисно відвідувати сауну, щодня робити фізичні вправи, гуляти на свіжому повітрі, присідати, віджиматися від підлоги, робити розтяжки.

Сон повинен тривати щонайменше сім із половиною годин.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА