Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Науковці виявили, яка їжа підвищує настрій

Автор: Нова Газета

Молодь, яка рідко вживає м'ясо та не займається спортом, більш схильна до психічних розладів.

 

Науковці зі США виявили, що їжа може по-різному впливати на певні вікові категорії людей. Окрім задоволення, харчі можуть викликати роздратування або стрес.

У дослідженні на цю тему вчені зібрали респондентів з різних країн. Люди повідомляли про спожиту їжу та свій психологічний стан.

«На настрій людей у віці від 18 до 29 років суттєво впливає споживання м'яса – регулярне його поїдання призводить до накопичення в мозку серотоніну і дофаміну, які викликають почуття задоволення та покращують настрій», – зазначили науковці.

А от схильними до психічних розладів у молодому віці виявилися ті, хто їв м'ясо двічі на тиждень та рідше і не був фізично активним.

Особам, які досягли 30-річчя, фахівці порадили вживати продукти з високим вмістом антиоксидантів. Також – відмовитися від кави та інших продуктів, що неналежним чином стимулюють нервову систему.

Щоб підвищити настрій, дієтологи рекомендують харчуватися продуктами-антидепресантами. Серед них – жирна риба, темний шоколад, корисні вуглеводи та їжа з високою концентрацією вітаміна D.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА