Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

ТОПЛЕНЕ МАСЛО

Автор: Нова Газета

Хочу розповісти про продукт, який покращив моє здоров’я. Це топлене масло.

Для його приготування треба у великій каструлі закип'ятити воду, поставити зверху меншу каструльку, поклавши в неї 1 кг масла. Піну знімайте, а осад, який утвориться на дні, не чіпайте. Через 4-5 годин топлене масло готове. Суміш можна знімати з водяної бані, обережно зливаючи масло, щоб осад не потрапив в готовий продукт. Можна також процідити його крізь марлю – тоді вже точно не залишиться жодних домішок. Краще використовувати емальовану каструлю, алюмінієву брати не треба. Правильно приготоване топлене масло може зберігатися роками – це лише збільшує його лікувальні властивості.

Це масло набагато легше засвоюється організмом, ніж звичайне вершкове; воно не піднімає рівень холестерину в крові. Коли я почала його вживати, у мене покращилося травлення і зміцнився імунітет. Коли пересихає в носі, я змащую його топленим маслом – це захищає мене від застуд та інфекцій. Раджу усім читачам спробувати топлене масло. Не пошкодуєте!

З повагою Ніна Малашенко,
м. Кропивницький

«НГ» рекомендує

99% топленого масла становить чистий жир, в якому багато поліненасичених жирних кислот, є вуглеводи і вітаміни – A, D, E, PP, мінерали – калій, кальцій, фосфор, натрій, магній, залізо.

При слабкому імунітеті вживайте топлене масло вранці разом із прянощами – фенхелем, шафраном, кардамоном і т.д.; горіхами, сухофруктами, медом.

Замініть ним звичайне вершкове масло та інші тваринні жири, і ви незабаром відчуєте, що рухатися стало легше.

Топлене масло володіє антиоксидантною дією, тому його вживання перешкоджає розвитку атеросклерозу.

При болях у суглобах їх натирають сумішшю масла з відварами, настоями і соками лікувальних трав. Масло зазвичай змішують із препаратами трав 2:1 або порівну. При слабкому травленні допоможе така суміш: мелені кардамон, корицю, коріандр, мускатний горіх, чорний перець (по 1/4 ч.л.) змішують з фенхелем і топленим маслом (по 1 ч.л.). Суміш ретельно розтирають і розсмоктують по 1/2 ч.л. до і після їжі, до повного розчинення.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА