Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

7 МІФІВ ПРО ГРИП

Автор: Нова Газета

МІФ 1. ПЕРЕХВОРІТИ ГРИПОМ – ЦЕ НАЧЕ ПЕРЕХВОРІТИ НА ВАЖКУ ФОРМУ ЗАСТУДИ

Грип значно небезпечніший за застуду, особливо у важкій формі. На відміну від симптомів застуди симптоми грипу виникають раптово та проявляються у більш гострій формі. Як правило, це різке підвищення температури тіла (більше 38 °С), головний біль, біль у м'язах, у горлі, кашель, нежить.

МІФ 2. МОЖНА ЗАРАЗИТИСЯ ВІРУСОМ ГРИПУ ВНАСЛІДОК ЩЕПЛЕННЯ

Ні, це не так. Для щеплення від грипу використовують вакцини, що містять інактивований штам вірусу грипу, який жодним чином не може передавати інфекцію (розповсюджуватися). Тому жодна людина, яка отримала таку ін’єкцію, ніколи не заразиться вірусом внаслідок щеплення.

МІФ 3. ВІТАМІН С – ЧУДОВИЙ ЗАСІБ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ

Ні, це не так. Багато людей вірять, що щоденний прийом харчових добавок чи продуктів, які містять вітамін С, – це чудовий метод профілактики грипу. Проте варто пам’ятати, що немає жодних доказів щодо ефективності цього методу. 

МІФ 4.ЧАСНИК І ЦИБУЛЯ ЗАХИЩАЮТЬ ВІД ГРИПУ

Часник і цибуля для профілактики грипу – засоби безнадійні. Крім того, вони можуть спровокувати проблеми зі здоров’ям. Надмірне вживання часнику (як і цибулі) може призвести до проблем з шлунково-кишковим трактом.

МІФ 5. ЗАХВОРІТИ НА ГРИП МОЖНА, ЯКЩО ВИЙТИ НА МОРОЗ БЕЗ ВЕРХНЬОГО ОДЯГУ, З МОКРИМ ВОЛОССЯМ, СИДЯЧИ НА ПРОТЯЗІ

Ні, це неправда. Єдиний спосіб захворіти на грип – це заразитися вірусом цього небезпечного захворювання. Так, сезон грипу зазвичай співпадає з холодними порами року, але погода не впливає на розвиток хвороби, просто віруси більш активні за таких природних умов.

МІФ 6. ГРИП МОЖНА ЛІКУВАТИ АНТИБІОТИКАМИ

Ні, не можна. Грип – це вірусне захворювання. Антибіотики мають здатність пригнічувати функціонування або вбивати бактерії та певні мікроорганізми. Тому для лікування грипу призначають лише противірусні препарати.

МІФ 7. ЧАЙ З МАЛИНИ І КУРЯЧИЙ БУЛЬЙОН ДОПОМОЖУТЬ ШВИДШЕ ОДУЖАТИ

Людям, які захворіли на грип та у яких піднялася температура тіла, лікарі рекомендують багато пити. Теплий чай чи курячий бульйон – це також джерело рідини для організму. Крім того, такий напій чи страва допоможуть на деякий час заспокоїти біль в горлі. Це все! Ні суп, ні бульйон не допоможуть вам швидше одужати від грипу.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА