Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Домашні льодяники від кашлю

Автор: Нова Газета

Доброго дня, редакціє. В мого чоловіка часто болить горло, але постійно пити ліки не вихід, тому я почала шукати якийсь дієвий натуральний засіб і натрапила на ці льодяники від кашлю і болю в горлі.

Спочатку чоловік поставився до них скептично, але спробував, мовляв, ну хай не допоможуть, але і не зашкодять. На його подив, льодяники допомогли! Головне – не запускати, а починати лікуватись відразу (сильно запалене горло одними льодяниками вже не вилікуєте). Будьмо здоровими!

Для льодяників потрібно: 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. сушеної м'яти, 0,5 ч. л. оцту, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, 10 г свіжого імбиру або 1,5 ч. л. імбиру в порошку, 5 шт. сушеної гвоздики, 1/4 ч. л. сушеної гвоздики в порошку.

Закип’ятіть воду (1/4 скл.) і запарте в ній гвоздику, імбир і м'яту на 20 хвилин. Відвар процідіть. Змішайте 1 ст. л. відвару з 3 ст. л. цукру, оцтом, лимонним соком і гвоздикою в порошку (можна додати одразу і мед, якщо ж ви противник кип'ятіння меду, то додайте його вже в готовий сироп).

Готуйте на маленькому вогні приблизно
7-10 хвилин (потрібно постійно помішувати, щоб не пригоріло) до отримання карамельної консистенції.

Щоб перевірити, чи карамель готова, капніть крапельку сиропу в холодну воду. Якщо вона застигне і нагадуватиме карамельку, то сироп готовий.

Додайте мед (якщо ви не додали його на початку приготування сиропу) і гарно перемішайте. Бляшку застеліть пергаментним папером і ложкою викладіть на папір крапельки сиропу.

Дайте карамелькам застигнути і потім гарно перемішайте їх з цукровою пудрою (вона не дасть їм злипнутись).

Зберігайте льодяники в закритому контейнері і використовуйте їх при перших симптомах болю в горлі.

Марія Нечипоренко, м. Кропивницький

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА