Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Під час вживання антибіотиків

Автор: Нова Газета

Постійне і неконтрольоване вживання антибіотиків призводить до того, що в організмі виникає грибкова інфекція. Адже антибіотик вбиває корисну мікрофлору, яка стримує її розвиток.

 

 Грибкові хвороби, як правило, пригнічують імунну систему, тому впоратися з ними непросто. Через те під час курсу лікування антибіотиками рекомендовано вживати пребіотики (їжа для бактерій з пробіотику) і пробіотики (живі мікроорганізми, які нормалізують склад і функції мікрофлори травної системи). Завдяки їм потрібні мікроорганізми активно розмножуються і заселяють кишківник. 

 Зазначимо, що організм добре відновлюється завдяки вживанню кисломолочних продуктів. Якщо йдеться про магазинні сироватку, йогурт, кефір, ряжанку, кисле молоко, то краще вживати ті, у яких короткий термін зберігання, тому що в таких справді містяться живі біфідо- чи лактобактерії.  

Якщо немає ниркових та серцево-судинних хвороб, то під час лікування антибіотиками і якийсь час після нього збільшіть споживання води. Також рекомендуємо натуральні соки – яблучний, морквяний, гарбузовий, буряковий або ж компоти, киселі, муси, вітамінні чаї, скажімо, із шипшини. Дуже добре їсти сухофрукти, адже у них чимало вітамінів та мікроелементів. 

Антибіотики знижують вміст вітаміну В12 і фолієвої кислоти в організмі, які сприяють засвоєнню їжі, тому варто налягати на продукти, що містять ці цінні компоненти, – приміром, на зеленину, квашену капусту, буряки, яблука. Радимо також дбати про повноцінний сон та не забувати про користь прогулянок на повітрі. 15-хвилинний моціон насичує організм киснем, окислювально-відновлювальні процеси проходитимуть набагато швидше і повернення до здоров'я після хвороби та курсу антибіотиків відбудеться набагато швидше.

За інформацією МОЗ

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА