Найбільш корисним для здоров'я людини десертом є мармелад.
Мармелад містить пектин, який сприяє більш активному виведенню з організму токсичних речовин, накопичення яких призводить до розвитку пухлин.
Пектин – природний очисник організму, який сприяє виведенню важких металів (особливо таких, як довгоживучі ізотопи стронцію, цезію, ітрію), побічних продуктів метаболізму, холестерину, анаболіків, жовчних кислот та токсичних компонентів.
Окрім того, користь мармеладу для здоров'я значно більша, ніж від шоколаду, який є також чудовим антидепресантом, але більш калорійним.
Інша перевага – його калорійність набагато нижча, ніж у шоколаду.
Обирайте мармелад правильно – він не повинен бути яскравого кольору, такий мармелад містить багато барвників. Краще обирати мармелад кольорів, наближених до натуральних. За структурою він повинен бути однорідним та з кислуватим присмаком. Будьте обережені – прозорий мармелад є штучним.
Звісно, не захоплюйтесь дозволеним солодким, адже і від нього можуть бути негативні наслідки у вигляді зайвих кілограмів.